Danmark

Øllet flyder gennem blokaden af Vejlegården

3F's forsøg på at bremse levering af øl og vand til Restaurant Vejlegården bliver forhindret af uorganiserede.

Øllet flyder gennem blokaden af Vejlegården

Restaurant Vejlegården er klar til at skænke fadøl til Liberal Alliances politikere, når partiet fredag er færdige med deres sommergruppemøde.

Selvom fagforbundet 3F siden 13. april har forbudt LO medlemmer at levere øl og vand til restauranten som led i en sympatikonflikt mod Vejlegården, så har restauranten ingen problemer med at skaffe drikkevarer.

- Vi får stadigvæk alle vores drikkevarer. Noget henter vi selv, og noget får vi ad omveje. Og med omveje mener jeg selvfølgelig ved hjælp af andre leverandører og uorganiseret arbejdskraft, siger restauratør Amin Skov.

- Så det mest ironiske er, at 3F's egen blokade er skyld i, at de tager handel fra deres egne medlemmer og putter det i hånden på uorganiserede medlemmer. De straffer deres egne medlemmer i princippet, siger han.

- Det er stadigvæk Carlsbergs produkter, men det er ikke direkte Carlsberg vi køber fra - for de må ikke levere, fortæller han.

Onsdag aften besøgte en række borgerlige politikere Vejlegården for at støtte restauranten. Også de fik øl og vand til den stegte flæsk med persillesovs.

Fagforbundet 3F har været i konflikt med Restaurant Vejlegården siden marts, fordi restauranten har tegnet overenskomst med Kristelig Fagbevægelse (Krifa), som ifølge 3F er dårligere end 3F's overenskomst.

Blokaden er ifølge blokaderetten lovlig, fordi 3F organiserer de fleste lønmodtagere på området.

Den 15. august skal parterne i Arbejdsretten, men Amin Skov har umiddelbart ingen forventninger til, at retten vil løse konflikten, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.