Lokalpolitik

Ønske om livlinie for folk i psykisk krise

Udvalgsmedlemmer er kede af, at akuttilbud til borgere i psykisk krise forsvinder til nytår. De beder kollegerne i økonomiudvalget om hjælp til at finde midler til at fortsætte et tilbud med åbent i færre timer.

Lilli Damsgaard (S) gør en kraftanstrengelse for at beholde en livline for borgere i akut psykisk krise. Arkivfoto: Hans Ravn

Lilli Damsgaard (S) gør en kraftanstrengelse for at beholde en livline for borgere i akut psykisk krise. Arkivfoto: Hans Ravn

HJØRRING:For 760.000 kr. kan der blive en slags livline for borgere i akut psykisk krise. Det beder Hjørring Kommunens sundhed-, ældre- og handicapudvalg nu økonomiudvalget om at finde penge til.

Allerhelst vil de ønske, at kollegerne i økonomiudvalget kan finde 2,7 mio. kr. til et akut-tilbud, der også kan tilbyde hjælpe om natten.
De sidste tre år har der i Hjørring Kommune været et socialpsykiatrisk tilbud, der har kunnet hjælpe borgere både dag og nat. Det har været betalt af satspuljemidler fra staten. Men puljemidlerne stopper med at komme til nytår.
- Vi er frygtelig kede af, at tilbuddet ikke kan fortsætte, siger formanden for sæh-udvalget, Lilli Damsgaard (S).
I foråret besluttede sæh-udvalget at bede økonomiudvalget om en udvidelse til næste års budget på de 2,75 mio. kr. til et lidt mindre akut-tilbud til borgere i psykisk krise.
Som bekendt blev årets budget ikke til så mange udvidelser, så akut-tilbuddet kom ikke på budgettet for 2013.
- Nu sender vi forslaget frem igen. Vi medsender også en alternativ model, der ikke koster helt så meget, siger Lilli Damsgaard (S).
Den alternative model vil have base på det døgndækkede botilbud i Sjællandsgade 2. Borgere i psykisk krise skal kunne komme i kontakt med hjælp hverdage mellem 19 og 23 samt mellem 15 og 23 på lørdage og søndage.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.