Ønskes: Et rent hjem

Skidtet hober sig op i lejligheden hos en 71-årig pensionist i Thisted, der får gjort rent af Thisted Kommune hver tredje uge.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

hver morgen får den 71-årige pensionist besøg af en hjemmehjælper, der kan hjælpe med personlig pleje, påklædning og morgenmad. Som det ses har hun også samlet det værste skidt op fra gulvet - men skraldespanden var åbenbart for langt væk.

Støv og skidt står i fejebakken i køkkenet, men inde i stuen får nullermænd, brødkrummer og hår lov til at blive liggende på tyvende døgn. Indtil det efter tre uger måske fejes ind under gulvtæppet til den bunke, der i forvejen ligger der. Vi befinder os i en lejlighed på Grønningen i Thisted, hvor en 71-årig kvindelig folkepensionist er fortvivlet over sin situation. Hun er afhængig af hjælp udefra. - Jeg forlanger ikke meget, men jeg vil godt have et ordentligt hjem, siger kvinden, der ønsker at optræde anonymt i avisen. Kvinden har fået hjemmehjælp gennem nogle år på grund af forskellige helbredsmæssige problemer. Men den hjælp, hun får i dag, er baseret på et besøg af en visitator fra Thisted Kommune i januar, hvor den 71-årige flyttede hjem i sin lejlighed efter et midlertidigt ophold på Kristianslyst. Kvinden er dårligt gående og har ingen kræfter i sine arme. Udover et dagligt morgenbesøg med hjælp til personlig hygiejne og morgenmad har kommunen skønnet, at den 71-årige kvinde hver tredje uge har behov for hjælp til at renholde sine gulve, sine kummer på badeværelset, til skift af sengelinned og til tøjvask en gang om ugen. Men den 71-årige mener højst, at sengetøjet er blevet skiftet tre gange siden januar, så hun føler, at det er ulækkert. Desuden synes hun ikke, at rengøringsstandarden er i orden. Hun viser, hvordan skidtet er fejet ind under gulvtæppet, og hun fortæller, at en hjemmehjælper engang smuttede efter 13 minutter, selv om den vejledende tid er 50 minutter hver tredje uge. - Da jeg ringede og klagede på kommunen, blev de fornærmede, fortæller hun. Den 71-årige husker, hvordan det var anderledes for år tilbage, da hun boede ved Bedsted. - Der kunne man se, at gulvet var vasket, og der lugtede af sæbe. Jeg følte mig så veltilpas ... man kunne også få hjælp til at få ting pakket ud. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad torsdag