Øresundsbroen er åben igen efter voldsom vind

Øresundsbroen er åben igen i begge retninger efter at have været lukket på grund af høj vindhastighed.

Danmark 15. marts 2014 13:03

Øresundsbroen er åben igen efter at have være lukket siden klokken ni på grund af kraftig vind. Det oplyser Øresundsbroen på sin hjemmeside.

Bilister i vindfølsomme køretøjer frarådes dog at begive sig over broen til Sverige. Det forventes at blive ophøjet omkring klokken 13.

På grund af hårde vindstød er der en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen til de biler, der krydser broen.

Så snart vindhastigheden kommer over 25 meter i sekundet, er vinden for kraftig til, at bilister kan krydse broen.

Vinden blev målt til en vindhastighed på 28 meter i sekundet ved Øresundsbroen, da broen blev lukket.

Den højeste vindhastighed blev efterfølgende målt til 30 meter i sekundet.

Lørdag middag oplyser Storebæltsbroen, at der er normal biltrafik over broen. Tidligere blev vindfølsomme køretøjer frarådet at køre over broen.

Flere færger er også aflyst på grund af vejret. Scandlines aflyst sine morgenafgange på færgefarten mellem Gedser og Rostock. Selskabet forventer, at færgerne sejler efter planen resten af dagen.

Bornholmerfærgen har også aflyst sin hurtigfærge mellem Rønne og Ystad lørdag morgen.

DSB har desuden aflyst de to første afgange mellem Ystad og København. Togene bliver i stedet erstattet af togbusser, som kører til Bornholmerfærgen.

Det kraftige blæsevejr i løbet af natten er blevet døbt Carl, men er ikke som frygtet nået op på kriterierne for at kunne kaldes en storm.

I stedet har der været tale om få vindstød af stormstyrke og ellers en stærk stormende kuling, der især ramte nordjyderne.

Omkring Vendsyssel i Nordjylland nåede Carl op på en stormende kuling og vindstød af stærk stormstyrke. Dermed blev det ikke til vindstød af orkanstyrke, som der ellers tidligere var varslet.

De kraftige vinde vil ifølge DMI aftage i løbet af formiddagen, hvor man senere kan forvente en pæn lørdag med sol og enkelte byger.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...