Aalborg

Ørnedrab henlægges

Nedskydningen af en kongeørn vest for Hals bliver formentlig aldrig opklaret

Sagen om drabet på en kongeørn er henlagt. Arkivfoto

Sagen om drabet på en kongeørn er henlagt. Arkivfoto

AALBORG:Drabet på en gammel nordjysk kongeørn, der 12. marts i år blev fundet skudt ved Limfjordens bred vest for Hals, vil formentlig aldrig blive forklaret. Det konstaterer Knud Flensted, biolog hos Dansk Ornitologisk Forening, efter at foreningen har fået at vide, at Nordjyllands Politi har afsluttet sin efterforskning, uden at nogen er sigtet.

- Det er trist, at man ikke kan finde frem til den skyldige i så alvorlig en sag som denne, siger Knud Flensted.

Nedskydningen af kongeørnen, der menes at være den ene halvdel af det daværende ynglepar i Tofte Skov i Lille Vildmose, er formentlig sket i januar 2016, eftersom lystfiskere 24. januar så og fotodokumenterede den døde ørn, da den kom drivende ned ad Lindenborg Å i Himmerland.

Den dræbte kongeørn var ringmærket som unge i maj 2009 i Hals Nørreskov af rovfugleeksperten og ringmærkeren Jan Tøttrup Nielsen. Ørnen var således knap syv år gammel, da den blev fundet skudt.

Den døde ørn blev bragt til Sindal Dyrehospital, hvor en røntgenundersøgelse viste, at ørnen var skudt på klods hold med mindst 20 hagl.

Dansk Ornitologisk Forening har udlovet en dusør på 25.000 kroner for opklaringen af den ulovlige nedskydning. Det samme har øjenlæge Kim Frost, Thisted.

Trods den store dusør på i alt 50.000 kroner er det ikke lykkedes at få afgørende oplysninger frem, som kunne føre til en domfældelse.

Kongeørnen er en af Danmarks fåtallige ynglefugle. Den yngler kun i Nordjylland.

I 2016 var der i alt tre ynglepar.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.