Ørnekig mest til kig på is og sne

Omkring 50 fugle- og især ørneinteresserede frøs med anstand midt på Bygholmdæmningen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Trods ihærdig spejden ud over Vejlerne, så valgte den lokale havørn at blive hjemme i reden eller finde føden et andet sted.

VEJLERNE:Årets udgave af Ørnenes dag blev for omkring et halvt hundrede fugleglade mennesker til en kølig affære i udsigtshuset midt på dæmningen mellem Hannæs og Hanherred.

Men varmen blev holdt ved lige ved hjælp af varm kaffe og historier om denne og hin fugl.

Mange af de fermmødte var trofaste gengangere til den landsdækkende Ørnens Dag, som i Thy og på Hannæs havde to udsigtssteder:

- Jeg tro nok, at vi næste år vælger et andet sted, forklarede formanden for den nordvestjyske afdeling af Dansk Ornitologisk Forening, Jan Kristensen.

Selv om der er registreret en havørnerede og tilhørende fugle ”et sted” i eller i nærheden af Østerild Klitplantage, så valgte beboerne af reden at holde sig enten hjemme eller et sted med åbent vand:

- Derfor tror jeg, at vi måske næste år vælger Ove Sø, hvor der er åbent vand, siger Jan Kristensen.

Han fortæller dog, at søndag formiddag - inden de første gæster ankom - blev set en havørn ved Nors Sø, men den glimrede ved sit fravær resten af dagen.

- Der var også set en ved Lønnerup Fjord, men den er også væk nu.

Jan Kristensen fortæller, at det er almindelig viden blandt fugeinteresserede, at der er en rede med havørne i Thy, men at det holdes meget hemmeligt hvor, den findes, men han vurderer, at den nok bliver stedfæstet om to-tre år.

Blandt gæsterne på dæmningen var ægteparret Gitte og Kaj Jensen fra Skive, og deres fugleinteresse begyndte faktisk med at de så en havørn i Danmark.

Siden er det blevet til mange i både Danmark og især i Sverige.

- Men vi smider ikke alt og kører, når vi hører om en speciel fugl et sted, siger de begge og griner lidt af den seneste folkevandring til den nordøstlige del af Vejlerne, hvor de flere dage efter, en speciel drossel var set, tog på tur, og lodsejeren havde kun hovedrysten til overs for de mange, som myldrede til fra nær og fjern.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.