Øster Hurup vinder flot turismepris

Planerne om en ny promenade i byen imponerede dommerne ved kystby-konkurrence

Rasmus Skovbo
Øster Hurup vandt kystby-konkurrence foran andre nordjyske destinationer. Arkivfoto: Jens Morten
Mariagerfjord 28. november 2014 15:54

NORDJYLLAND: Efter en finale mod de to andre kystby-finalister, Hornbæk og Klitmøller, vandt Øster Hurup, VisitNordjyllands kystby-konkurrence, hvor 13 danske kystbyer deltog med hver sit koncept.

- Det kommer til at betyde virkelig meget for byen - både for erhvervet, for borgerne, for gæsterne og for kommende investeringer, udvikling og bosætning. Vi vil skabe en ny rygrad i vores by, og det bliver et tiltrængt kvalitetsløft. Vores opgave er nu at konkretisere planerne via det stærke samarbejde i hele byen, der har båret hele projektet frem, siger Trine Søndergaard Pedersen, turistchef i Mariagerfjord Kommune.

Sammen med prisen, som blev uddelt på en konference i Mols Bjerge, hvor fokus var på fremtiden for dansk kystturisme, modtog turistchefen en check på 50.000 kroner som hjælp til at få konceptet søsat.

Konkurrencens opgave lød på at skabe det bedste koncept for at tiltrække flere turister til området, og her præsenterede Øster Hurup deres idé til dommerpanelet om at ”vende byen” ved at bygge en promenade, der binder stranden og havnen sammen.

Mariagerfjord Kommune er også positive over for planerne og har indtil videre afsat 8,5 millioner kroner til projektet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...