Østeraa på vej frem i lyset

Genåbning af vandløbet er indledt

Niels Brauer
Efter mange år i skjul er et foreløbigt lille stykke at Østeraa atter synligt. Foto: Michael Koch
Aalborg 18. oktober 2017 13:34

AALBORG: Efter mange årtier under låg er det yderste stykke af Østeraa atter på vej frem i lyset, og denne gang er det historiske vandløb kommet for at blive som en del af bybilledet.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard, der har ansvaret for frilægningen af den nordlige halvdel af åløbet fra Nyhavnsgade til Limfjorden, har netop fjernet et stykke af dækket over den seks meter brede betonkonstruktion, hvori åen har løbet siden engang i 50’erne.

- Hvis vi ikke løber ind i for mange vinterproblemer eller andre udfordringer, kan man fra næste forår sidde og nyde en kop kaffe på bredden af åen, siger entreprenørfirmaets leder på projektet, Kristoffer Styrup.

Trappeanlæg og plateauer lavet af planker vil gøre det muligt at komme tæt på åens vand. Yderst over udløbet vil der blive passage via en bro.

Åløbet, der fra næste år kan ses i fuld udstrækning fra Limfjorden til Nyhavnsgade, løber på østsiden af Musikkens Plads.

Den sydlige halvdel af strækningen er kommunens ansvar, hvilket betyder, at opgaven med at genåbne åen først kan indledes, når der har været holdt licitation for den del af projektet.

Det samlede projekt er budgetteret til i omegnen af 15 millioner kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...