Østergaard om regionskritik: Intet afsæt i virkeligheden

Morten Østergaard kritiserer, at Konservative, som var med til at indføre regionerne, nu vil nedlægge dem.

Det er et paradoks, at de, som var med til at indføre regionerne, nu vil af med dem, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

Det siger han, efter at Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har meldt ud, at de vil have regionerne nedlagt, hvis danskerne peger på en blå regering efter det kommende folketingsvalg.

- Vi må jo erkende, at regionerne er VK-regeringens opfindelse under den seneste kommunalreform.

- Og jeg forstår ikke helt, at de to partier, der fødte regionerne, har så travlt med at skabe usikkerhed om deres fremtid, siger ministeren, som kalder regionerne "en succes".

De Konservatives politiske leder, Søren Pape Poulsen, har åbent meldt ud, at han gerne vil have regionerne afskaffet.

Men hverken Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, politiske ordfører, Inger Støjberg, eller næstformand, Kristian Jensen, vil lade sig interviewe om sagen.

Regionerne afløste i 2007 amterne med den primære opgave at drive sundhedsvæsnet. Et projekt, som daværende indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen stod i spidsen for.

Men i 2011 foreslog Venstre i et sundhedsudspil at afskaffe regionerne igen.

Både Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil bevare regionerne, og Morten Østergaard savner svar på, hvorfor partierne vil afskaffe regionerne.

- Det savner afsæt i virkeligheden, siger han og tilføjer:

- Det, danskerne måske har brug for, er, at man fokuserer på patienterne: Hvordan vi kan sikre en bedre kræftoverlevelse og bedre forhold for de kroniske patienter, som har allermest at gøre med vores sundhedsvæsen - frem for at diskutere strukturer og forhold mellem folkevalgte, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.