Østergaard: Vi har lagt de rigtige ting frem

Politikken er den rigtige, men det skal forklares bedre, at R vil skabe vækst i provinsen, siger Østergaard.

De Radikale møder tirsdag pressen efter partiets sommergruppemøde, og her ventes et af temaerne at blive det markante valgnederlag, som partiet led før sommerferien.

Stemmetallet blev halveret, og to radikale ministre, Manu Sareen og Rasmus Helveg Petersen, røg overraskende helt ud af Folketinget.

De Radikales leder, Morten Østergaard, har sammen med resten af folketingsgruppen mandag forsøgt at få danskere i dialog om De Radikales politik. Det er første skridt i en række "dialoginitiativer", hvor partiets folketingsgruppe forsøger at få alle danskere i tale.

Det skal dog ikke ses som et tegn på, at De Radikale lægger an til at ændre på partiets politik, siger Morten Østergaard.

- Man skal ikke se det som om, at vi sadler om. For de ting, vi har lagt frem, mener vi stadig er de rigtige. Så skal vi bare gøre vores arbejde bedre i at skabe en bredere forståelse for det, siger Morten Østergaard.

Han fortryder ikke noget i forhold til valgkampen, men mener, at De Radikales meldinger om reformer kan have skygget for andre dele af partiets politik.

Det er især i provinsen, at De Radikale er gået tilbage, og det har måske ikke stået helt klart for vælgerne, at partiet faktisk ønsker at skabe vækst og job i hele Danmark, mener Morten Østergaard.

- Hvis man kigger på valgets tale og det politiske landskab, kan man godt få det indtryk, at Danmark er lidt delt. Vi føler jo, at Det Radikale Venstre er et parti for hele Danmark, men vi kan også konstatere, at det ikke nødvendigvis er alle, der deler den opfattelse, siger Morten Østergaard.

Han peger på, at De Radikale har visioner for en grøn omstilling, som især vil skabe job i provinsen. Partiet har sat sig det mål, at Danmark skal drives af 100 procent af vedvarende energi, som blandt andet skal leveres af vindmøller ved den jyske vestkyst.

De Radikale foreslår desuden, at der indføres et nationalt iblandingskrav på 2,5 procent avancerede biobrændstoffer i benzinen. Med andre ord skal transporten fremover køre på delvist affald og halm.

Det vil ifølge Morten Østergaard konkret betyde, at der skabes op mod 1000 nye job i Maabjerg ved Holstebro, hvor biobrændstofferne skal produceres.

Fortsatte økonomiske reformer vil vedblive med at være et centralt fokus for De Radikale, og ligesom under SR-regeringen vil Morten Østergaard helst gennemføre dem med Venstre:

- Jeg vil synes, at det er fantastisk, hvis vi kan bruge VSR-flertallet, så vi kan fortsætte på den succesfulde kurs, vi har været på.

- Vi har lavet den seneste skatteaftale med de partier som primus motor. Der har også tidligere været arbejdsmarkedsspørgsmål, som har kunnet løses de tre partier imellem. Det ser jeg gode muligheder for, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.