Østerild-hal underdrejet

Østerild Multicenter har alvorlige økonomiske problemer

Østerild Multicenter havde et dundrende underskud på årsregnskabet for 2012. Det gav alvorlige miner hos bestyrelsesmedlemmerne Jeppe Lynge (f.v.), Mogens Pedersen og Søren Lukassen. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Østerild Multicenter havde et dundrende underskud på årsregnskabet for 2012. Det gav alvorlige miner hos bestyrelsesmedlemmerne Jeppe Lynge (f.v.), Mogens Pedersen og Søren Lukassen. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

ØSTERILD:Den selvejende institution Multicentret i Østerild kom i 2012 ud med et minus på 348.950 kroner.

- Det er selvfølgelig utilfredsstillende og ikke holdbart i længden.

Sådan lød det fra foreningens kasserer Mogens Pedersen på generalforsamlingen mandag aften.

Regnskabstallene viser med al tydelighed, at situationen er alvorlig for hallen, der blev indviet for godt fem år siden.

- Vi går ikke fallit her og nu, men det vil tage mange år, inden vi kommer i nul, siger formanden for multicentret, Søren Lukassen.

Foreningen har en langfristet gæld på 13,8 mio. kr., mens halbygningerne er angivet til en værdi af 13,2 mio. kr.

Når egenkapitalen har et plus på 640.000 kroner skyldes det udelukkende en indtægt på 1,3 mio. kr., som er udbetalt fra Thisted Kommune som resultat af den retssag, der blev afgjort sidste år.

- Den erstatning giver noget luft, siger Søren Lukassen.

Bestyrelsen forhandler i øjeblikket med kreditorerne, Finansiel Stabilitet (tidligere EBH Banken) og Sparekassen Thy om de fremtidige vilkår for afvikling af gælden.

Tre foreninger, der benytter Multicentret til aktiviteter, har fortsat en tvist med kommunen om lokale- og medlemstilskud, hvilket er medvirkende til det dårlige årsresultat for multicentret, idet lejeindtægterne har været 450.000 kroner lavere end året før.

- Vi kan ikke hente flere indtægter på leje, end foreningernes økonomi kan bære, siger Søren Lukassen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.