Frederikshavn

Østervrå jubler over fremgang

To nye virksomheder - busselskabet Keolis og AC Bilsyn - er flyttet til kommunens sjettestørste by

Brinken 5, som nu huser AC Bilsyn, busselskabet Keolis og Østervrå Maskinforretning. Fra venstre René og Thorkild Karlsen samt Henrik Christensen. ?Foto: Åse Bakland

Brinken 5, som nu huser AC Bilsyn, busselskabet Keolis og Østervrå Maskinforretning. Fra venstre René og Thorkild Karlsen samt Henrik Christensen. ?Foto: Åse Bakland

ØSTERVRÅ:Borgerne i Østervrå - kommunens sjettestørste by - jubler over udsigten til få mere vækst og flere arbejdspladser til byen.

For et års tid siden blev indehaveren af Østervrå Maskinforretning, Henrik Christensen, kontaktet af busselskabet Keolis, som var på udkig efter et centralt placeret garageanlæg til fem busser, der kører ruter i området.

- Vi snakkede lidt frem og tilbage om det og nåede frem til, at jeg skulle bygge et anlæg til dem, fortæller Henrik Christensen.

Planerne blev præsenteret for lokale håndværkere, og da den længe ventede tilladelse til byggeriet fra Frederikshavn Kommune endelig var i hus, tog håndværkerne fat.

En halv snes arbejdspladser

Byggeriet var godt i gang en dag, hvor Henrik Christensen står og arbejder uden for sit værksted. Her ser han helt tilfældigt to personer, der går rundt og kigger interesseret på en naboejendom.

- Vi falder i snak, og det viser sig, at de er på udkig efter egnede lokaler til endnu en afdeling af deres firma AC Bilsyn, Frederikshavn, fortæller Henrik Christensen.

- Jeg fortalte dem om mine planer. Det førte til lidt mere snak frem og tilbage, inden vi blev enige om, at jeg skulle bygge endnu en etape på det allerede planlagte byggeri, forklarer Henrik Christensen, der glæder sig over tilfældighedernes spil - og lidt held - som betyder, at to helt nye virksomheder har etableret sig i Østervrå med til sammen en halv snes arbejdspladser.

Byggeriet er taget i brug.

I alt er der tale om syv garager med automatiske porte - et samlet areal på næsten 1400 m2.

Keolis råder over fem busgarager og en vaskehal, mens AC Bilsyn er flyttet ind i den sidste del af bygningen.

En stor niveauforskel i terrænet har gjort det muligt at etableret en 180 m2 stor kælder, som Henrik Christensen bruger til at opbevare flere af sine mange veterantraktorer. Det hele er bygget sammen med den oprindelige bygning på knapt 600 m2, som Henrik Christensen overtog i 1995 til sin virksomhed Østervrå Maskinforretning.

Formanden for Østervrå Borgerforening, Birthe Løgtved, er naturligvis glad for, at byen lige nu oplever fremgang.

- Alt, hvad der sker af nye tiltag i Østervrå, glæder mig. To nye virksomheder er rigtig fint, og samtidig er vores motionscenter også blevet udvidet, siger Birthe Løgtved.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.