Østrig rystet af druk ved OL

Østrigs OL-ishockeyspillere var på massiv druktur halvandet døgn før en af holdets vigtigste kampe nogensinde.

Østrigske ishockeyspillere har skabt problemer for sig selv og deres omdømme ved OL i Sotji.

Efter sejren på 3-1 over Norge tidligere på ugen havde flere af spillerne været så berusede, at de havde svært ved at tale. Enkelte spillere vendte først hjem fra drukturen ved sekstiden næste morgen. Det fortæller flere østrigske medier.

Drukturen kom således kun halvandet døgn, før holdet skulle spille en af sine vigtigste kampe nogensinde. En kamp mod overkommelige Slovenien om en plads i kvartfinalen mod Sverige.

De uoplagte østrigere tabte kampen mod slovenerne med 0-4. Nu forstår de fleste hvorfor.

- Vi havde en rigtigt god chance for at nå kvartfinalen. Det, som skete efter kampen mod Norge, er chokerende, siger Østrigs landstræner, Manny Viveiros, til sportnet.at.

Landstræneren siger, at han havde tillid til spillerne og ville ikke være vagthund overfor dem.

- Jeg havde ingen anelse om det. Vi vidste, at spillerne skulle ud at spise, men det var planen, at de skulle komme hjem på hotellet bagefter, fortsætter landstræneren.

Ifølge landstræneren får episoden konsekvenser, og navnene på de pågældende spillere bliver offentliggjort. Men det er måske ikke nødvendigt, for tre spillere, blandt dem Frans Nielsens to holdkammerater Thomas Vanek og Michael Grabner, har udsendt en pressemeddelelse.

- Efter sejren (over Norge, red.) besøgte vi Østrigs Hus til en privat middag - ikke en offentlig begivenhed. Fordi vi ikke skulle spille kamp mandag, blev det sent for nogle af os.

- Vi mener ikke, at det påvirkede vores indsats mod Slovenien, men vi er klar over, at vi er forbilleder for andre, og vi skulle have flyttet vores fejring til efter vores sidste kamp i turneringen, lyder det fra Vanek, Grabner og Philadelphia-spilleren Michael Raffl.

Ifølge præsidenten i Østrigs ishockeyforbund, Dieter Kalt, er man først og fremmest skuffet over stjernen Thomas Vanek, som også var Østrigs kaptajn under OL.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst