Østriger tager stor bjergsejr i Froome-nedtur

Chris Froome var i krise og tabte tid onsdag, hvor Stefan Denifl tog en overraskende bjergtriumf.

CYCLING-ESP-TOUR Foto: Scanpix/Jaime Reina/arkiv

CYCLING-ESP-TOUR Foto: Scanpix/Jaime Reina/arkiv

17. etape af Vuelta a España var på forhånd udpeget som en af dem, der kunne give drama. Og det kom der.

Stefan Denifl (Aqua Blue Sport) tog en flot etapesejr efter et udbrud, mens Alberto Contador (Trek) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) satte førende Chris Froome (Sky), som var i store problemer på de stejle bjergsider.

Den sidste stigning op mod mål steg enkelte steder over 30 procent, hvor selv de ypperste bjergryttere havde svært ved at holde fremdrift i cyklen.

Her kom Froome i store problemer, og han skal prise sig lykkelig for holdkammeraten Mikel Nieve, som trak ham hele vejen op.

Det begrænsede tidstabet til Contador, der blev nummer to på etapen, til 1 minut og 18 sekunder, mens Froome tabte 42 sekunder til Nibali.

Italieneren er nu 1 minut og 16 sekunder efter briten i toppen af klassementet.

Magnus Cort kom med i det udbrud på fem mand, som tidligt på etapen forsøgte at skaffe sig til stort forspring forud for bjergene.

På et tidspunkt havde Cort og følgesvendene godt ni minutters forspring, men som stigningerne ramte, skrumpede forspringet stille og roligt.

Med udsigt til to skrappe stigninger som afslutning var Cort chanceløs i en eventuel kamp om etapesejr mod folk som Julian Alaphilippe (Quick-Step), Stefan Denifl og Daniel Moreno (Movistar), der også var med i frontgruppen.

Allerede på næstsidste stigning lancerede Esteban Chaves (Orica-Scott) et angreb sammen med holdkammerat Adam Yates. Men det var uden effekt, og Froomes Sky-maskine neutraliserede det uden problemer.

Seks kilometer fra mål på sidste stigning eksploderede det, da både Nibali og Contador angreb. Og Froome var i knæ.

Stort set alle andre klassementryttere kom væk fra Froome, hvis Sky-hold var på overarbejde for at holde det til et lille tidstab.

Det lykkedes delvist, og briten er stadig front. Men med udsigt til flere voldsomme bjerge på de sidste etaper har Froome ikke råd til ret mange flere problemer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.