Øv! Vi er ikke verdens lykkeligste folk alligevel

Vi tror, at vi er blandt de lykkeligste, men det passer slet ikke

Arkivfoto
Danmark 26. september 2013 10:56

DANMARK: En omfattende rapport slog for nylig fast, at danskerne er verdens lykkeligste folk. Men DR’s Detektor har kigget på rapporten og kan konstatere, at danskerne faktisk ligger lavt på listen, når det kommer til følelsen af lykke.

For et par uger siden tilfaldt hæderen som verdens lykkeligste folk endnu engang danskerne, da den amerikanske undersøgelse World Happiness Report placerede Danmark som nummer et ud af 156 lande på den såkaldte ”ranking of happiness”.

I rapporten fra Columbia University’s Earth Institute har forskerne dels kigget på en række faktorer såsom indkomst, gennemsnitlig levealder og graden af korruption i de enkelte lande.

Disse faktorer er så blevet sammenholdt med spørgeskemaundersøgelser, hvor respondenterne - heriblandt danskere - blandt andet har svaret på, henholdsvis hvor lykkelige og tilfredse med livet, de føler sig.

Statistisk usikkerhed

Men ifølge John Helliwell, der er medforfatter til World Happiness Report, er det faktisk ikke helt sikkert, at vi danskere kan smykke os med titlen som de lykkeligste i verden.

Han peger på, at Danmark, Norge og Schweiz, som ligger nr. 1, 2 og 3 på listen, ligger meget tæt.

Og da undersøgelsen indeholder en statistisk usikkerhed på fem procent, så kan Danmark kun med sikkerhed siges at være i top 3.

- Både Norge og Schweiz har omkring fem procents chance for at ligge nummer et på listen, siger John Helliwell.

Langt nede på listen

Og kigger man på svarene fra de danskere, der er blevet spurgt ”hvor lykkelig var du i går?”, så ligger Danmark faktisk kun nummer 102 ud af de 156.

- Det viser sig, at begrebet ”lykke” i Danmark ofte bruges om en mere ekstrem følelse, end man gør i andre lande, siger John Helliwell.

Spørger man derimod til danskernes generelle livstilfredshed, sådan som rapporten også har gjort, så er det rigtigt, at Danmark ligger nummer et.

- Danmark er helt i top med hensyn til livstilfredshed, men danskerne rangerer sig selv noget lavere, når det kommer til, hvor lykkelige de er, siger John Helliwell til Detektor.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...