Offentlige forsyningsselskaber vil selv inddrive gæld

Selskaber, som leverer vores vand og el og henter affald, vil opkræve gæld hos skyldnere i stedet for Skat.

Danske forsyningsselskaber selv kradse den gæld ind, som Skat ikke inddriver.

Det skriver DR Nyheder om et brev til skatteminister Karsten Lauritzen (V) fra Danva, Dansk Fjernvarme og Dansk Affaldsforening, som er forsyningsselskabernes brancheorganisationer.

- Vi har en løsning klar til, hvordan opgaven med at inddrive restancer hurtigt og nemt kan varetages af forsyningerne selv, skriver de.

Kammeradvokaten har for nylig kritiseret Skat for ulovlig opkrævning af forældede fordringer. Derfor lukkede Skat 10. september sit fejlbehæftede it-system EFI, der inddriver gæld.

Selskaberne vil i stedet have, at det skal være valgfrit at bruge Skat.

- Problemet er, at vi jo ikke ved, hvor længe EFI er sat ud af spil. Vi vil gerne sikre os, at de tilgodehavender, som vores medlemmer har, bliver inddrevet, inden de bliver forældet, siger Danvas direktør, Carl Emil Larsen, til DR Nyheder.

Forsyningsselskaberne vurderer, at de har et trecifret millionbeløb ude at svømme. Hvis gælden ikke kradses ind, må selskaberne måske hæve priserne, siger Danva-direktøren.

Som reglerne er i dag, skal alle offentlige ejerselskaber skal bruge Skat til at inddrive restancer.

Hvis de selv vil inddrive gæld, skal loven derfor ændres, siger professor i skatteret, Jan Pedersen, fra Juridisk Institut på Aarhus Universitet.

Skatteministeren Karsten Lauritzen siger:

- Jeg vil godt minde om, at et stort flertal i Folketinget deler ansvaret for EFI, som har mere end 10 år bag sig.

- Derfor har vi også et fælles ansvar for at finde en langsigtet og holdbar løsning for inddrivelse af gæld, siger han til DR Nyheder.

Karsten Lauritzen har bedt Skatteministeriet udforme en samlet plan for Skat, som giver et bud på, hvordan man løser problemerne med gældsinddrivelse. Planen skal være færdig senest 25. september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.