Offer for janteloven

Skuespilleren Rikke Wølck - her i samspil med kollegaen Søren Østergaard fik som barn janteloven at føle på egen krop. Alligevel stiller hun gerne op for Mors.

Skuespilleren Rikke Wølck - her i samspil med kollegaen Søren Østergaard fik som barn janteloven at føle på egen krop. Alligevel stiller hun gerne op for Mors.

NORDJYLLAND:Selv om skuespilleren Rikke Wölck som barn på Mors mærkede janteloven, stiller hun sig glad og gerne til rådighed som ambassadør for øen. - Jeg har trods alt så mange gode minder med fra Mors, at jeg gerne gør noget til gengæld, siger hun. Som fire-årig flyttede Rikke Wölck sammen med sin familie fra København til Mors. Det var i 1958. Faderen var kunstmaler og stammede oprindelig fra Mors. Familien slog sig ned i Sdr. Dråby. En landsby i den nordlige ende af øen. - Det var på alle måder et ordentligt spring fra Nørrebro i København. Vi blev betragtet som anderledes, og faktisk fik jeg ikke hverken legekammerater eller veninder, før jeg forlod folkeskolen og begyndte at gå i skole i Nykøbing. I nogle år var min søster reelt min eneste legekammerat, og jeg følte mig mange gange ret ensom. - Men samtidig lærte jeg nogle rare voksne at kende, og naturen på Mors er jo uovertruffen. Derfor nærer jeg en slags had/kærlighedsforhold til øen, fortæller Rikke Wölck, der blandt andet har medvirket i filmene "Kun en pige", "Italiensk for begyndere", "Bertram & Co" og tv-serierne "Matador", "Strisser på Samsø", "Hjerteflimmer" og "Nikolaj og Julie". Rikke Wölck rejste fra Mors, da hun var omkring 17 år. Men hun har stadig familie og en veninde på øen, som hun af og til besøger. - Mors vil altid være en del af mit liv. Og da jeg blev opfordret til at blive ambassadør for øen, var jeg ikke i tvivl. Den 53-årige skuespiller har en smule dårlig samvittighed. For hun synes ikke, at hun endnu har gjort sig nyttig som ambassadør. - Jeg havde tænkt mig, at det kunne være i form af foredrag eller oplæsning. Men det er altså ikke rigtigt blevet til noget endnu. Men jeg er da blevet mere bevidst om at omtale Mors, når jeg snakker med nogen. Måske får Rikke Wölck snart mulighed for at lettet sin dårlige samvittighed. Folkene bag projektet har planer om en flydende ambassade i København, og i de planer indgår Rikke Wölck. I øjeblikket er skuespilleren optaget af at instruere forestillingen "Et lillebitte mirakel" på Det Lille Teater i København. En opgave, som hun overtog, da den oprindelige instruktør Thomas Winding døde.

Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk