Offer måtte selv bevise sin uskyld

Martin Kraglund blev kørt ned af bil, men han måtte selv efterforske ulykken

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND:Da Martin Kraglund i foråret blev kørt ned af en bilist, måtte han selv bevise sin uskyld.

Politirapporten kunne ikke fastsætte skyldsspørgsmålet, så han blev erklæret halvt skyldig i ulykken.

Men efter at have lavet sin egen undersøgelse af ulykken, lykkedes det Martin Kraglund at få bevist sin uskyld hos forsikringsselskabet, og nu har Martin Kraglund klaget over politiets arbejde til Statsadvokaten, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Går stærkt med efterforskning

Det er dog hverken første gang, at forsikringsselskaberne modtager mangelfulde politirapporter, eller første gang, at involverede i et uheld selv må lave undersøgelser for at få et korrekt billede af uheldet.

- Hovedparten af politirapporterne oplever vi er meget brugbare i sagsbehandlingen, men der er også nogen, der ikke er, fastslår Gitte Højbjerg, fuldmægtig hos Thisted Forsikrings autoskadeafdeling.

- Der er ingen tvivl om, at det en gang imellem går lidt for stærkt med efterforskningen på grund af manglende ressourcer, lyder det fra Gitte Højbjerg, der inden for de seneste år har set en stigning i antallet af kunder, der selv går i gang med at efterforske ulykker.

Få klager til politiet

Hos Nordjyllands Politi beklager man, hvis folk finder fejl og mangler i politiets rapporter, men leder af lokalpolitiet, politiinspektør Stig Lundbo, ser ikke nogen generel tendens.

- Det vil altid være en svingende kvalitet, fordi nogen er bedre til at skrive rapporter end andre, men det er mit indtryk, at vores rapporter generelt er i orden. Det er minimalt, hvad vi får af klager, fortæller politiinspektøren til NORDJYSKE.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.