Officer slipper for sigtelse i krænkelsessag på kaserne

Sagen om en krænkelse af en kvinde på Antvorskov kaserne har været efterforsket i flere måneder.

Antvorskov Kasserne Foto: Free/Google Maps

Antvorskov Kasserne Foto: Free/Google Maps

Der er ikke nok beviser, for at en kvindelig værnepligtig blev krænket af en officer i foråret, til at rejse en retssag.

Derfor opgiver Forsvarets Auditørkorps at tiltale officeren. Det oplyser auditør ved korpset Claus Risbjerg fredag.

Officeren var sigtet efter paragraf 221, som lyder: "Med fængsel indtil fire år straffes den, der tilsniger sig samleje med en person, der forveksler gerningsmanden med en anden".

Claus Risbjerg forklarer, at den værnepligtige kvinde troede, at officeren var en anden, derfor er der tale om tilsnigelse til samleje.

Sagen har været efterforsket i flere måneder. Men ifølge Claus Risbjerg vil det altså ikke være muligt at bevise, at officeren vidste, at kvinden troede, at han var en anden.

- Det er vores vurdering, at det ikke er muligt at føre bevis for, at ham, der er sigtet i sagen, havde forsæt til at udnytte et samleje med en, der troede, at han var en anden, siger auditøren.

Det var i forbindelse med en afslutningsfest for de værnepligtige på kasernen i Antvorskov nær Slagelse, at hændelsen fandt sted. Her havde kvinden samleje med den sigtede officer i den tro, at han var en anden.

Sagen bliver nu sendt til disciplinærchefen for Antvorskov Kaserne, som skal tage stilling til, om der skal være en disciplinær reaktion mod officeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.