Officer slipper for sigtelse i krænkelsessag på kaserne

Sagen om en krænkelse af en kvinde på Antvorskov kaserne har været efterforsket i flere måneder.

Ritzau
Antvorskov Kasserne Foto: Free/Google Maps
9. september 2016 15:46 - Opdateret 9. september 2016 18:18

Der er ikke nok beviser, for at en kvindelig værnepligtig blev krænket af en officer i foråret, til at rejse en retssag.

Derfor opgiver Forsvarets Auditørkorps at tiltale officeren. Det oplyser auditør ved korpset Claus Risbjerg fredag.

Officeren var sigtet efter paragraf 221, som lyder: "Med fængsel indtil fire år straffes den, der tilsniger sig samleje med en person, der forveksler gerningsmanden med en anden".

Claus Risbjerg forklarer, at den værnepligtige kvinde troede, at officeren var en anden, derfor er der tale om tilsnigelse til samleje.

Sagen har været efterforsket i flere måneder. Men ifølge Claus Risbjerg vil det altså ikke være muligt at bevise, at officeren vidste, at kvinden troede, at han var en anden.

- Det er vores vurdering, at det ikke er muligt at føre bevis for, at ham, der er sigtet i sagen, havde forsæt til at udnytte et samleje med en, der troede, at han var en anden, siger auditøren.

Det var i forbindelse med en afslutningsfest for de værnepligtige på kasernen i Antvorskov nær Slagelse, at hændelsen fandt sted. Her havde kvinden samleje med den sigtede officer i den tro, at han var en anden.

Sagen bliver nu sendt til disciplinærchefen for Antvorskov Kaserne, som skal tage stilling til, om der skal være en disciplinær reaktion mod officeren.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...