Officiel klage over valg på Nordstjerneskolen

Statsforvaltningen skal vurdere om der er sket fejl i forbindelse med skolebestyrelsesvalget

Valget til Nordstjerneskolens bestyrelse er tilsyneladende ikke foregået helt efter reglerne. Derfor har en af kandidaterne nu klaget til Statsforvaltningen over begivenhederne. Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Valget til Nordstjerneskolens bestyrelse er tilsyneladende ikke foregået helt efter reglerne. Derfor har en af kandidaterne nu klaget til Statsforvaltningen over begivenhederne. Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Eleverne på den nye midtbyskole i Frederikshavn - Nordstjerneskolen - er end ikke rykket ind i klasseværelserne, inden den første skandalesag har meldt sig.

Valget af skolens første bestyrelse har nemlig udviklet sig til en farce, og nu har én af de opstillede - Jan Andersen - sendt en officiel klage til Statsforvaltningen Nordjylland.

Tre klagepunkter

Jan Andersens klage indeholder tre punkter.

Det første går på om topscoreren ved valget, Tanja Munch - der stillede op til valget som forælder, men samtidig var konstitueret leder på Ørnevejens Skole - er inhabil.
Kort efter valget blev det offentliggjort, at Tanja Munch havde fået job som afdelingsleder på den nye Nordstjerneskolen, og derfor måtte hun trække sig.
Men Jan Andersen mener, at Tanja Munch som stemmesluger kan have forskubbet valgresultatet.
- Jeg kan ikke forstå, at man kan stille op som forældrerepræsentant, når man er ansat som konstitueret skoleleder, forklarer Jan Andersen, der gerne vil have klarlagt om Tanja Munch var inhabil.

Problematisk stemmemåde

Et anden Jan Andersens andet klagepunkt er det faktum, at stemmerne kunne afgives elektronisk.

Ifølge bekendtgørelsen så skal byrådet nemlig give grønt lys for den slags.
- Det har man ikke sørget for, og det er noget sjusk og noget rod, siger Jan Andersen.
- Problemet med et elektronisk valg er jo, at det mest henvender sig til folk, der er lidt fikse på fingrene med hensyn til computere. Derfor er det rimeligt, at kommunalbestyrelsen har mulighed for at sige ja eller nej.

Tidsfrister ikke overholdt

Det sidste punkt i Jan Andersens klage til Statsforvaltningen går på at valget ikke er varslet i tide.

Normalt skal et valg varsles tre måneder før med et brev til forældrene - men det skete først en måned før valghandlingen.
- Det ser ikke godt ud, og jeg synes, at det er lidt pinligt, at man har overtrådt reglerne, siger Jan Andersen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk