Officielt: AGF er ikke rykket ned endnu

AGF har mod AaB en matematisk chance for at redde sig i Superligaen, efter at Viborg har brugt en ulovlig spiller

AGF har en matematisk chance for at overleve. Foto: Scanpix

AGF har en matematisk chance for at overleve. Foto: Scanpix

AARHUS:Fodboldklubberne Viborg og Esbjerg taberdømmes for brug af ulovlige spillere mod henholdsvis AGF og Randers, meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det er Fodboldens Disciplinærinstans, som efter et hasteindkaldt møde lørdag har truffet en beslutning i sagen. Det var først tidligere på dagen, at sagerne dukkede op.

AGF er dermed ikke rykket ned endnu inden søndagens sidste spillerunde, men Aarhus-holdet har fortsat brug for et mindre mirakel for at overhale Sønderjyske.

Sagen drejer sig om David Boysen og Ryan Laursen, som begge skiftede fra Lyngby til henholdsvis Viborg og Esbjerg i indeværende sæson.

Begge spillere havde optjent karantænepoint i Lyngby, hvilket ikke blev opfanget af spillernes nye klubber eller Divisionsforeningens karantænesystem.

Boysen var med i Viborgs 3-0-sejr over AGF, men den kamp bliver nu noteret som en 3-0-sejr til AGF.

Derfor er AGF inden søndagens udekamp mod AaB’s mesterhold tre point efter Sønderjyske, som egentlig havde troet, at endnu en sæson i Superligaen var sikret. Sønderjyske, som møder FCM hjemme, har dog en målscore, der er syv mål bedre end AGF’s.

At Esbjerg fratages det ene point for at have benyttet sig af Ryan Laursen i 2-2-kampen mod Randers, som nu har fået en skrivebordssejr på 3-0, betyder, at der fortsat er kamp om femtepladsen.

Den havde Esbjerg ellers reelt sikret sig inden sidste spillerunde. Femtepladsen giver adgang til Europa League.

Men nu er Esbjerg kun to point foran FC Nordsjælland i stedet for tre point og en overlegen målscore. Esbjerg møder søndag nedrykkede Viborg hjemme, mens FCN får besøg af Brøndby.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.