Officielt: Frans Nielsen kommer ikke til VM for Danmark

Danmark får ikke glæde af Frans Nielsen til VM i ishockey. Hans klub holder ham hjemme grundet en ankelskade.

Capitals Karl Alzner og Islanders Frans Nielsen, i lørdags i New york. Foto: Julie Jacobson/AP/POLFOTO

Capitals Karl Alzner og Islanders Frans Nielsen, i lørdags i New york. Foto: Julie Jacobson/AP/POLFOTO

Der kommer ikke yderligere NHL-forstærkning til det danske ishockeylandshold, som lørdag tager hul på VM i Tjekkiet.

New York Islanders-stjernen Frans Nielsen var sidste skud i bøssen, og torsdag aften meddelte hans klub, at danskeren ikke kommer til VM.

- New York Islanders har vurderet, at Frans Nielsens restitution oven på ankelskaden skal prioriteres nu og her i stedet for at deltage i syv hårde VM kampe, siger Kim Pedersen, General Manager for det danske landshold, i en pressemeddelelse.

- Det må vi naturligvis respektere, selvom det ærgrer både mig og holdet, at Frans ikke kan blive den forstærkning, vi havde håbet på.

Dermed kan landstræner Jan Karlsson nu planlægge kampene ud fra det mandskab, han har taget med, som bliver uden de største danske NHL-profiler.

Tidligere har blandt andet både Mikkel Bødker og Jannik Hansen meldt fra grundet skader, mens målmand Frederik Andersen og Lars Eller fortsat er i gang med NHL-slutspillet.

Frans Nielsen fortæller i pressemeddelelsen, at han er ærgerlig over at misse VM.

- Jeg ærgrer mig over at gå glip af muligheden for at trække den rød-hvide trøje over hovedet og spille for Danmark. Det største er at spille for Danmark, og jeg er altid klar til at stille op, når min klub tillader det, siger New York Islanders-spilleren.

Det var velkendt, at Frans Nielsen har døjet med en skade den seneste tid i slutspillet, som New York Islanders røg ud af tidligere på ugen, men om han var klar nok til at spille VM, vidste man ikke.

Det er der nu kommet svar på, og det blev negativt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.