Officielt: Hjulmand er fyret i Mainz

Den danske træner Kasper Hjulmand er fyret i bundesligaklubben Mainz. To danske assistenter er også fyret.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Officielt: Hjulmand er fyret i Mainz Foto: POLFOTO/AP

Den danske træner Kasper Hjulmand er fyret i bundesligaklubben Mainz. Det skriver klubben på sin hjemmeside tirsdag.

Flere tyske medier havde allerede mandag skrevet, at fyringen var under opsejling, og tirsdag blev det en realitet. Også Hjulmands to andre danskere i trænerteamet, Keld Bordinggaard og Flemming Pedersen er fyret, mens Bo Svensson er hentet ind som assistent.

Mainz er truet af nedrykning og ledelsen mener altså, at der skal nyt blod til på cheftrænerposten.

- Nedrykningskampen har ændret betingelserne, og det har ført til dette trænerskifte, siger Mainz-chefen Christian Heidel i en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside. Manageren anerkender dog danskerens kvaliteter.

- Kasper Hjulmand er en fodboldfagmand, der uden tvivl kan udvikle og videreudvikle hold. Forskellige faktorer har imidlertid ført til en negativ trend, hvor vi kun har vundet en ud af 13 kampe, siger manageren.

- Jeg gav personligt Kasper Hjulmand besked om vores beslutning mandag aften. Vi ønsker alt det bedste for ham og hans familie i fremtiden såvel personligt som professionelt, siger han videre.

Klubbens U23-træner Martin Schmidt overtager ledelsen af holdet, og tager den tidligere danske fodboldspiller Bo Svensson med sig.

Svensson har spillet i klubben siden 2007 og stoppede karrieren sidste sommer. Ifølge flere medier har Svensson siden da taget forskellige trænerkurser.

- Martin Schmidt kender klubben og holdet gennem fem år, og han har været med i udviklingen i klubben. Vi er overbevist om, at han sammen med Bo Svensson kan komme med nye impulser, siger Christian Heidel til klubbens hjemmeside.

Kasper Hjulmand blev træner i klubben før denne sæson.

Kasper Hjulmands tropper var ellers begyndt godt i Bundesligaen. Efter en stribe på otte kampe uden nederlag, var Mainz helt oppe på tredjepladsen, men så stoppede himmelflugten.

Med kun en sejr i de følgende 13 kampe, er klubben nu nummer 14 i Bundesligaen og har blot et point ned til Freiburg og Hertha Berlin, der ligger under nedrykningsstregen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.