USA

Officielt: Mænd truet af kvinders succes

Ny forskning viser, at mænd har svært ved at tackle kvinders succes

Arkivfoto

Arkivfoto

USA:Psykologerne Kate Ratliff fra University of Florida og Shigehiro Oishi fra University of Virginia står bag fem forskellige eksperimenter i en ny undersøgelse, som er endt med at bekræfte mange kvinders anelser om, at mænd har svært ved at håndtere, hvis deres kvindelige partner oplever større succeser end dem.

Det skriver Huffingtonpost.com.

Hendes succes er hans fiasko

Et af de mest interessante fund for forskerne, var den måde som mændene valgte at tolke deres partners succes på.

- Det giver mening, at en mand måske føler sig truet, hvis hans kæreste udkonkurrerer ham i noget, de gør sammen, for eksempel hvis de prøver at tabe sig. Men denne forskning fandt beviser for, at mænd automatisk tolker partnerens succes som deres egen fiasko, selvom de ikke er i direkte konkurrence, siger Kate Ratliff til Huffingtonpost.com

Falsk intelligenstest

I alt deltog 896 personer i undersøgelsen – både mænd og kvinder, herunder var der 32 par.

I den første del at testene blev parrene udsat for en falsk intelligenstest, der i virkelighed var en psykologisk test af deres selvtillid.

Forinden blev mændene fortalt, at deres partner allerede havde taget testen og scoret enten meget højt eller meget lavt.

Mændene får ringe selvtillid

Resultatet var, at de mænd, hvis partnere angiveligt havde scoret meget højt, fik et væsentligt dårligere resultat i selvtillidstesten, end de mænd hvis partnere angiveligt havde scoret meget lavt.

I en anden del af testene viste det sig, at mændene scorede rigtigt dårligt i selvtillidstests, hvis de havde fejlet på et område, hvor deres kvindelige partnere havde haft stor succes.

I stedet for at føle sig utilstrækkelige bør mænd ifølge Kate Ratliff blive bedre til at se det som deres egen succes, at de har gaflet en kvinde, som virkelig er dygtig og har fremgang i livet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst