Udland

Ofre for flystyrt er spredt over otte kilometer i ørknen

Efterforskere i Sinai-ørknen udvider området, hvor der ledes efter omkomne fra flystyrt. 163 omkomne er fundet

Arbejdet med at finde frem til alle de omkomne fra det russiske fly, der lørdag styrtede ned i Egypten, fortsætter søndag.

Redningsmandskabet har måttet udvide området for eftersøgningen på Sinai-halvøen, så der nu eftersøges i en radius på 15 kilometer.

- Vi har fundet en treårig pige otte kilometer fra det sted, hvor flyet styrtede ned, siger en officer fra redningsmandskabet, som ikke står frem med navn, til AFP fra en militærbase i El-Hasana.

Ifølge officeren er der nu fundet 163 omkomne af de i alt 224 personer, der var om bord på Airbus-flyet, som styrtede til jorden på vej fra feriebyen Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg lørdag morgen.

Billeder fra stedet viser dele af flyet spredt ud over ørkensandet. Allerede lørdag stod det ifølge egyptiske myndigheder klart, at ingen af passagerne havde overlevet flystyrtet.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Tass har 147 slægtninge til flyets passagerer afgivet dna-prøver, som skal bruges til at identificere ofrene.

Det første fly med omkomne ventes at lande i Moskva sent søndag.

Samtidig er russiske efterforskere ankommet til Kairo, hvor de vil få adgang til ulykkesstedet, som ligger i et afsides område af Sinai-halvøen. Russiske og egyptiske myndigheder arbejder sammen på stedet.

Det er endnu usikkert, hvad der var årsagen til flystyrtet, men efterforskere er i gang med at undersøge flyets sorte bokse, som blev fundet lørdag eftermiddag.

I løbet af lørdag har der været forlydender om, at styrtet skyldes tekniske årsager, lige som terrorbevægelsen Islamisk Stat har hævdet, at den har skudt flyet ned.

Den nordlige del af Sinai har siden 2013 været præget af et voldeligt oprør, som militante med tilknytning til Islamisk Stat, står bag.

At IS skulle stå bag, har både russiske og egyptiske officielle kilder dog været skeptiske overfor.

Det russiske fly tilhørte det russiske selskab Kogalymavia, som også er kendt som Metrojet, og havde flynummeret 9268.

Om bord var 17 børn i alderen 2-17 år, syv besætningsmedlemmer og 200 voksne passagerer.

Flyet lettede fra Sharm el-Sheik klokken 04.51 dansk tid lørdag morgen, men forsvandt fra myndighedernes radar 23 minutter senere.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.