Og øllet blev sat over...

FJERRITSLEV:Den umiskendelige duft af malt og humle bredte sig i Bryggerkælderen, da brygmester Thøger Dige og tre håndgangne hjælpere torsdag eftermiddag satte gang i et husholdningsbryg på 40 liter øl. Ud over maltbyg og humle, som er hentet på Thisted Bryghus, er der dennegang gul snerre og pors med i brygget. - Man skal prøve lidt nyt, og gul snerre giver en fin snaps, så den er sikkert også god til øl, vurderede Thøger Dige. Både pors og gul snerre, eller Jomfur Marias sengehalm, ken hentes i Han Herreds natur, fortalte han. To gruekedler, et køleskab, ølgær, sigter, solide røreskeer og en mælkejunge - altsammen pinligt rent - er remedierne, der også skal til. Ingredienserne til de 40 liter koster i omegnen af 100 kr., anslår Thøger Dige. Og så kan man ellers se frem til oktober, hvor gæringen gerne skulle være så langt, at man står med en solid pilsner med otte pct. alkohol og stadig fut i skummet. - Det kan jo gå galt, men det er næsten altid ens egen skyld. Hygiejnen er vigtig, men man må ikke bruge sulfo, advarede Thøger Dige. Brygningen i kælderen samlede en del nysgerrige, som nu har lovning på at smage, når de kommer igen i skolernes efterårsferie.