Også Hobro stopper madspild

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Madspildskonceptet går i al sin enkelhed går ud på at dele overskydende mad via FacebookFoto Matthew Burnett

Det er blevet populært at dele ud af den mad, man har i overskud, så den ikke går til spilde.

På Facebook har konceptet “Stop spild lokalt" rundet 40 danske byer - og nu er også Hobro med på vognen.

Initiativet til en lokal gruppe for Hobro kommer fra den 19-årige Anni Børling Svendsen, der til daglig går på VUC, hvor hun læser HF.

Hun så en artikel om madspildskonceptet, der i al sin enkelhed går ud på at dele overskydende mad via Facebook.

Anni blev så begejstret for idéen, at hun straks undersøgte, om der var en gruppe for Hobro.

- Men det var der ikke, og derfor skyndte jeg mig at kontakte Rasmus Erichsen (ophavsmand til idéen, red.) for at høre, om han ville lave en Hobro-gruppe, fortæller Anni Børling Svendsen.

Det ville Rasmus Erichsen gerne.

Han spurgte, om Anni Børling Svendsen kunne tænke sig at blive administrator for gruppen, hvilket hun takkede ja til.

- Jeg vil gerne være med til at stoppe, at der går mad til spilde og samtidig hjælpe dem, der ikke har mad nok, siger hun.

Idéen med at bruge Facebook til at stoppe madspild stammer som nævnt fra Rasmus Erichsen - en 17-årig handelsskoleelev fra Korsør.

Træt af madspild

Han var træt af, at familien blev ved med at smide overskydende mad direkte i skraldespanden.

Derfor oprettede han en gruppe på Facebook, “Stop spild lokalt (Korsør)". Konceptet, som oprindeligt var tiltænkt Korsør, spredte sig dog hurtigt til andre byer og er nu blevet så populært, at Rasmus Erichsen og kompagnon, faren Benjamin Erichsen, stifter en organisation 15. november, som kommer til at hedde “Stop spild lokalt".

- Der er så mange, der skriver, at de har mange andre produkter end mad, de gerne vil give væk. Derfor laver vi en hovedorganisation, der får navnet “Stop spild lokalt", for det er vigtigt, at vi genbruger alt det, vi kan, siger Benjamin Erichsen, der ikke har ligget stille, siden sønnen og han søsatte projektet for et par måneder siden.

- Vi har simpelthen haft så travlt. Men miljøet smiler.

Det, der skulle have været i skraldespanden, ryger i stedet for i folks maver.

Det er det hele værd, siger Benjamin Erichsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.