Også liv i byer uden skole

En multibane kan placeres ved hallen. Arkivfoto

En multibane kan placeres ved hallen. Arkivfoto

I samarbejde med byens øvrige foreninger arbejder Halvrimmen Borgerforening på at samle penge sammen til anlæg af en multibane, da der mangler et samlingssted for byens børn og unge.

- Den gamle legeplads ved vores tidligere skole er slidt op. Vore børn og unge mangler et sted, hvor de kan mødes og have aktiviteter, der ikke handler om at sidde med iPod og mobilen, siger Peter Andersen Lundtoft fra borgerforeningen.

Han pointerer, at selv om Halvrimmen ikke længere har en skole, og den kommunale børnehave også er på vej til at blive lukket, så er det vigtigt for området, at der stadig er aktiviteter, hvis man skal fastholde børnefamilierne og trække flere til.

- Politikerne var medvirkende til at vores skole måtte lukke, og så har de efterfølgende sat kampagnen Liv i by og skole i gang. Men der bør også være projekt Liv i by uden skole. Lokalsamfund uden skole har også liv og aktiviteter, understreger Peter Andersen Lundtoft.

Derfor har borgerforeningen søgt om og fået 75.000 kroner fra Kultur, Fritids og Landdistriktsudvalget til anlæg af en multibane og en legeplads, som skal placeres enten ved den tidligere skole, eller ved hallens boldbaner.

- En multibane vil være et godt samlingspunkt for børn og unge, siger Helle Bak Andreasen (V), formand for KFL-udvalget.

- De mindre byer skal også have noget, som er med til at skabe liv og gøre den attraktiv for børnefamilier, ligesom vi har givet støtte til en skaterbane i Biersted, uddyber hun.

Men den samlede regning for projektet løber op i 537.000 kroner, og derfor skal der søges støtte flere steder.

- Vi er indstillet på at tage projektet i etaper, siger Peter Andersen Lundtoft om finansieringen.

I øvrigt arbejdes der i Halvrimmen på at erstatte den kommunale børnehave med en privat integreret institution i de samme bygninger samme dag som den kommunale institution lukker.

En sådan lukning er nemlig foreslået i de planer for en ny struktur for 0-6 området, som nu er i høring.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden