Også pizza'er om natten

Real Pizza forventer at tredoble omsætningen i år

PANDRUP:Man kan ikke sige, at JanChristensen er kommet sovende til sin pizza-sucees, for nattesøvn får han ikke meget af i øjeblikket. Han er direktør på Real Pizza, men på grund af en stor efterspørgsel har virksomheden kørt med to-holdsskift og derfor har han iført sig den hvide kittel for at bistå i produktionen af pizza'er om natten. - Indenfor to døgn har jeg arbejdet 41 timer, men det er for, at vi kan følge med i produktionen - vi kan ikke producere så meget på ét skift, siger Jan Christensen. I det seneste år har virksomheden været inde i en periode med stor vækst. Alene i december havde virksomheden en produktion, der er syv gange så stor i forhold til samme måned 2003. - Vi forventer, at vi tredobler omsætningen i år, siger Jan Christensen. Real Pizza er nu den eneste pizzafabrik i Danmark, efter virksomheden overtog "Dinos" 1. december sidste år og er også begyndt at producere færdigretter og pizza'er for De Danske Vægtkonsulenter. Det har medført ekstra travlhed - derfor har Jan Christensen ansat yderligere syv medarbejdere og staben er nu oppe på 15, men han forventer at skulle ansætte yderligere fire-fem medarbejdere i den nærmeste fremtid. Desuden har han længe haft en planlagt udvidelse til det dobbelte på tegnebrædtet. Men det kniber med at få opbakning fra pengeinstitutterne. - De har så travlt med at iværksættere skal støttes, men når det kommer til stykket, vil bankerne ingenting, vi har kørt lidt hårdt de første år, men det skyldes, at vores produkter har været lidt dyrere på grund af kvaliteten. I dag kender forbrugerne vores produkter og vil gerne betale for dem. Men jeg føler ikke at pengeinstitutterne tænker langsigtet - de tænker blot den første måned frem, siger Jan Christensen, der nu er i gang med at lave et oplæg til et større pengeinstitut i håb om, at det vil låne penge til den uundværlige udvidelse. - Det er en meget dyrere løsning at køre i to holdsskift, og vi har også flere projekter, vi har sagt nej til, fordi vi ikke har produktionskapacitet til det - eksempelvis har vi en tanskstationskæde, der gerne vil have vores produkter, men det kan vi ikke levere på nuværende tidspunkt, forklarer Jan Christensen.