Thisted

Også slagteriarbejdere skal strække ud med elastik

Tican igangsatte i dag et større initiativ til at forbedre medarbejdernes helbred.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rigtig mange slagteriarbejdere havde taget imod invitationen til at starte på et nyt arbejdsmiljøtiltag på slagteriet Tican i Thisted i går eftermiddag, mandag. Foto: Peter Mørk

- Det er et godt initiativ, for slagteriarbejdere har meget ensidigt og gentagent arbejde. Sådan kommenterer Allan Falksen, en af de to miljømedarbejderrepræsentanter for slagteriarbejderne på slagteriet Tican i Thisted over for Thisted Dagblad det initiativ, ledelsen med produktionsdirektør Torben Zanchetta Kock i spidsen imandag igangsatte med undervisning i stræk- og elastikøvelser m.v. - Vi, der har været med i det forudgående arbejde, må gå i spidsen og vise, at der ikke er noget pivet ved de øvelser. Jeg kan ikke se, at det skal kunne få nogen indflydelse på akkorderne, hvis man kan blive enige om pauserne. Og mange har i forvejen småbitte pauser undervejs i dagens arbejde, som kan udnyttes til øvelser. Og vil den enkelte have det meget bedre, når han kommer hjem, siger Allan Falksen. Det psykologiske er selvfølgelig en barriere, men det kommer sikkert på plads hen ad vejen mener, Martin Søvsø, der for ledelsen koordinerer arbejdsmiljøet på alle Tican-afdelinger i Danmark: - Slagterier er en belastet branche, men ved en målrettet indsats har vi gennem de seneste tre år i samarbejde med medarbejdernes repræsentanter fået reduceret antallet af arbejdsulykker med 70 pct., siger Martin Søvsø. Han vil nu bevise, at de stræk- og elastikøvelser, der længe har været i brug blandt kontorfolk, også kan bruges af slagteriarbejdere: - Arbejdsmiljøgrupperne i de enkelte afdelinger vil nu følge op på dette, og så giver det resultat på lidt længere sigt, mener han, for der er mange mikropauser af en længde på fra tre til 20 sekunder. Og dem er det godt at bruge til at strække ud og spænde af i kroppen, siger han.