Danmark

Også udlandet fejrer dronningens 75-års fødselsdag

Et stort billedgalleri af dronningens store festaften på Christiansborg Slot pryder australsk ugeblad.

Dronning Margrethe er en populær dame i Danmark.

Men den pompøse fejring af dronningens 75-års fødselsdag bliver også bemærket i vores nabolande og helt omme på den anden side af jorden i Australien.

Sammen med Storbritannien ligger Danmark på førstepladsen over de mest populære kongehuse i Europa, og dronning Margrethe har en stor del af æren for det.

Det australske ugeblad Australian Women's Weekly bringer torsdag morgen et stort billedgalleri fra dronningens festaften på Christiansborg, hvor kronede hoveder fra Sverige, Norge, Spanien og Holland var gæster sammen med den store kongelige familie og det officielle Danmark.

Også britiske Daily Mail pryder sin netforside med billeder af brillanter, smukke kongelige kjoler og smokinger fra den store fest.

Den tyske regionalstation NDR bringer et stort portræt af dronningen med overskriften: Margrethe II - den royale kunstner bliver 75.

Og både norske og svenske medier var med til pressemødet på Fredensborg Slot mandag og har også hyldet dronningen med fødselsdagsportrætter.

Hyldet bliver dronningen også i finske medier, da republikken i høj grad skeler til de andre skandinaviske kongehuse for at få lidt kongeligt drys.

Torsdag fortsætter festen for dronningen med morgenvækning på Fredensborg Slot. Herefter kører dronningen til København, hvor hun sammen med sin familie vinker fra balkonen på Christian VII's Palæ, Amalienborg.

Dagen slutter med middag på Fredensborg for private gæster og den kongelige familie.

Prins Henrik har pådraget sig influenza, og derfor må dronningen undvære sin mand på sin store dag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.