Danmark

Okapien i Zoo har født en kalv

Vi er enormt overraskede. Vi ventede først okapi-kalvens ankomst om flere måneder, siger dyrlæge i Zoo.

BELGIUM-ZOO-OKAPI Foto: Scanpix/Johan Verhulst

BELGIUM-ZOO-OKAPI Foto: Scanpix/Johan Verhulst

Okapien i Zoologisk Have har lørdag født en kalv, selv om personalet først regnede med, at fødslen ville gå i gang om to måneder.

Det er første gang i 50 år, at der bliver født en okapi i Danmark, som også er undfanget i landet.

- Da jeg opdagede at okapi-kalven var på vej, blev jeg noget overrasket. Den har jo snydt os igen. Men det er en utrolig og ikke mindst glædelig nyhed.

- Det er gået fantastisk fint og meget hurtigt, siger Mads Bertelsen dyrlæge i Zoologisk Have.

Fødslen skulle oprindeligt have fundet sted sidst i august eller først i september, men okapien har løbet om hjørner med personalet.

Ifølge dyrlægen i Zoologisk Have, viser det sig, at den første graviditet resulterede i en abort. Men der gik ikke mere end to måneder, før den formentlig var gravid igen.

Derfor var Zoologisk Have indstillet på, at fødslen først ville finde sted om to måneder. Men det skulle vise sig, at okapien havde snydt dem igen.

Okapien er i familie med giraffen, og den er drægtig i 425 dage, som den meget sjældent undviger fra, oplyser dyrlægen.

- Vi ved nøjagtig, hvor lang det tager at lave en okapi, men jeg har haft utrolig svært ved at se, hvornår uret er blevet sat i gang, siger han.

Ifølge Mads Bertelsen er det stadig teorien om aborten og endnu en graviditet, der gør sig gældende. Men det er en mulighed, at den anden graviditet skete tidligere end hidtil antaget, lyder det.

Ifølge dyrlægen har både mor og kalv det godt. Kalven rejste sig allerede en halv time efter fødslen, og det er et rigtig godt tegn. Den har været hurtig på benene, lyder det fra Mads Bertelsen.

- Jeg kan kun være helt utrolig glad for det her. Det er utrolig sjældent, det sker, siger han.

Kalven ligger inde i stalden, hvor moren i løbet af de næste uger vil give den mad to gange dagligt. Ifølge dyrlægen kan nysgerrige sjæle forvente at se kalven i det fri om en til to uger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.