Oksefilet med glaserede urter

Kartoffelfondant, tomatchutney samt glaserede gulerødder og kartofler.

foto: jens morten

foto: jens morten

Ingredienser 220 gr. oksekød pr. pers. 4 stk. bagekartoffel Solsikkeolie 10 tomater 1 stk løg 2 spsk sukker 1/2 dl eddike 1 stk. laurbærblad lidt enebær 1 fed hvidløg 1 stk. chili lidt ingefær honning div. urter (gulerødder, selleri, kartofler) Fremgangsmåde:Kartoffelfondant Skræl bagekartoflen, stik den ud i en cylinderform og bag den i en gryde med olie (solsikkeolie). Kartoflen bages, til du kan stikke en tandstik i, uden at den sidder fast eller giver modstand - ca. 10-15 min. Olien må ikke buldrekoge. Oksekød Anbefales at stege det rødt, vigtigst er at kødet for lov at hvile i den samme tid som stegetiden. Altså: Stege tid. ca. fem min., hviletid 5 min. Tomatchutney Skær tomaterne i både, tag en stor gryde - gerne en wok gryde, snit hvidløg, ingefær, chili og løg fint og sauter i gryden. Kom sukker og eddike på, lad det simre et par min. Kom tomater og enebær samt laurbærblad på, og lad det koge ind til en passende konsistens, rør i det jævnligt, smages til med salt og peber. Det meste af væsken skal være væk. Glaserede urter Skær de valgte vinterurter i ønsket størrelse/form. Kom honningen på en pande, lad den lige bruse lidt op, kom urterne på. Derefter tilsættes smør. Lad grøntsagerne glasere møre, stykkerne må ikke være for store, da honningen nemt brænder, når urterne er møre, kom evt. et par dråber eddike i, det giver en flot glasering. Serveringsforslag Alt efter hvilken årstid du skal lave dette, brug årstiden grøntsager, hertil ville asparges, forårsløg osv. Være godt. Rødvinssauce, kraftig glacer og sauce bearnaise.