Oksekøds-stop har kureret Daniel Jensen

Stærk som en okse, lyder et ordsprog. Daniel Jensen har erfaret det modsatte på vejen tilbage til landsholdet.

Oksekøds-stop har kureret Daniel Jensen

Daniel Jensen kan på fredag gøre comeback på det danske fodboldlandshold efter to og et halvt års pause, når Danmark møder Tjekkiet i VM-kvalifikationen.

Midtbanespilleren er blevet 33 år og har været gennem en lang nedtur, hvor betændelse i akillessenen har fået spoleret et par gode fodboldår. Nu har FC København-spilleren omsider fået bugt med problemerne.

- Jeg mærker ikke længere betændelsen, efter at jeg er begyndt at spise rigtigt, siger Daniel Jensen.

Spørgsmål: Har maden virkelig alene fikset dine skadesproblemer?

- Jeg har kunnet mærke det på min egen krop. Det har betydet alt.

- Jeg har spist meget betændelsesdannende mad, og det har gjort, at betændelsen er blevet ved med at komme tilbage.

Spørgsmål: Hvad er det, du har tidligere spist, som var så usundt for dig?

- Oksekød er rimelig betændelsedannende, og det har jeg lagt væk sammen med nogle andre ting. Det har været det.

- Jeg har ikke rørt oksekød i lang tid, og det ville være dumt at begynde på det igen, siger Daniel Jensen.

Midtbanespilleren beskriver de seneste to og et halvt år som "lort", indtil FC København skrev kontrakt med ham i vinter. Efter at Daniel Jensens kontrakt løb ud med Werder Bremen i 2011 stod han uden klub og måtte træne for sig selv.

Efter et ophold uden den store succes i Novara i Italien, så bød FCK sig til, og efter tre spillerunder i Superligaen er han nu tilbage på landsholdet.

- Jeg havde ikke regnet med at blive udtaget til landsholdet igen, men håbet og troet på det. Jeg har ikke lagt så meget i det at komme tilbage på landsholdet. Det har mere handlet om komme tilbage på banen igen og få chancen i FCK.

- Når man taler landshold, skal man gøre det godt for klubholdet, så jeg tager landsholdet som noget ekstra, siger Daniel Jensen.

Til fredagens opgør mod Tjekkiet er William Kvist i karantæne, og derfor er der måske en plads ledig til Daniel Jensen. Det vil han nu ikke gøre sig forhåbninger om.

- Jeg tager en dag af gangen og gør det så godt som muligt til træning. Så kommer der en kamp fredag og én igen tirsdag, og så kan vi gøre status bagefter, siger midtbanespilleren.

Danmark har to point efter de tre første kvalifikationskampe frem mod næste års VM. Fredag venter Tjekkiet og fire dage senere gæster Bulgarien Parken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.