OL: Badmintonforbundet afviser appel

Det internationale badmintonforbund afviser den appel, som sydkoreanerne indgav tidligere onsdag.

OL: Badmintonforbundet afviser appel

Det sydkoreanske og indonesiske badmintonforbund fik ikke noget ud af at appellere de diskvalificeringer, som det internationale badmintonforbund (BWF) gav dem tidligere onsdag.

Sydkorea fik afvist deres appel, mens Indonesien trak deres appel tilbage, inden den nåede at blive behandlet. Kineserne appellerede slet ikke, og dermed er alle fire damedouble-par ude af OL-turneringen.

Den kinesiske delegation har selv udtalt efter diskvalifikationen, at de to kinesiske atleter i den olympiske ånd forbrød sig mod idealet om fair konkurrence.

De otte spillere er Yu Yang og Wang Xiaoli fra Kina, Greysia Polii og Meiliana Jauhari fra Indonesien samt de to sydkoreanske par Jung Kyung Eun/Kim Ha Na og Ha Jung Eun/Kim Min Jun.

Alle sammen har været involveret i kampe, hvor de ifølge det internationale badmintonforbund ikke leverede deres ypperste og tabte bevidst for at få en nemmere modstander efter gruppespillet.

Med diskvalifikationen bliver det russiske og canadiske par på henholdsvis tredje og fjerdepladsen rykket frem som nummer et og to i gruppe A. Det samme sker i gruppe C for det australske og sydafrikanske par.

De fire nye par i kvartfinalerne skal spille mod hinanden, så selv om de inden diskvalifikationerne endte på de sidste placeringer i deres grupper, er to af dem sikre på en semifinaleplads ved OL.

Dermed kan diskvalifikationen også få betydning for det danske par Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, hvis de kan vinde deres kvartfinale onsdag aften, idet de så skal møde et af de fire nye par i semifinalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.