EMNER

OL-billet til nordjysk skytte

Skeetskytten Anders Golding fra Jetsmark Sogns Jagtforening er sammen med en kvindelig riffelskytte blevet udtaget til OL i London som de første danskere.

Anders Golding fra Jetsmark Sogns Jagtforening er blevet udstyret med en billet til OL i London næste år. 
Foto: Michael Koch

Anders Golding fra Jetsmark Sogns Jagtforening er blevet udstyret med en billet til OL i London næste år. Foto: Michael Koch

Det duer bare. Sådan kan skeetskytten Anders Golding måske godt gå rundt om brumme de nærmeste dage. Tirsdag blev han af Danmarks Idræts Forbund udstyret med en billet til OL i London næste år i lighed med riffelskytten Stine Nielsen fra Særslev Skytteforening, og de to var dermed de to første danskere, der blev udtaget til OL i London. Anders Golding, 27 år og fra Jetsmark Sogns Jagtforening, stiller op i skeetskydning. Han deltog også ved OL i Beijing - som eneste danske skytte - og blev nr. 25. Stine Nielsen, 20 år og fra Særslev Skytteforening, er udtaget til OL i riffel på 10 m og 50 m. Stine blev i 2010 juniorverdensmester i riffel 50 m. Begge skytter har tidligere på året opnået OL-nationspladser til Danmark med topplaceringer ved World Cups. DIF's bestyrelse (Danmarks Olympiske Komite) har nu udtaget de to atleter til at skulle besætte pladserne til OL efter indstilling fra Dansk Skytte Union. P.t. har danske skytter sikret yderligere tre nationspladser til Danmark, som der sættes navn på senere frem mod OL. - Stort tillykke til Stine og Anders med OL-udtagelsen. De to skytter har også fornøjelsen af at være de første, der er officielt udtaget til det danske OL-hold. Med under ni måneder til OL i London er danske atleter fra i alt 19 idrætsgrene nu inde i den afgørende fase, hvor deres præstationer afgør om de kommer med til verdens største sportsbegivenhed, siger OL/Elitechef i DIF Jesper Frigast Larsen i en pressemeddelelse. Han er chef de mission for det danske OL-hold.