OL-chef til atleter: Kom afsted i god tid

Den danske chef de mission opfordrer OL-holdet til at tage højde for de trafikale problemer i London.

OL-chef til atleter: Kom afsted i god tid

Selv om OL i London først åbnes officielt fredag, mærker indbyggerne i den britiske hovedstad allerede konsekvenserne af megabegivenheden.

Byens i forvejen belastede trafiksystem er ikke blevet mere fremkommeligt af, at op mod én million mennesker er rejst til London for at være en del af de olympiske lege.

Også den danske OL-delegation mærker konsekvenser af de stoppede veje i og rundt om London.

Forleden måtte herrelandsholdet i håndbold droppe en træning, fordi de simpelthen ikke kunne nå frem, og Caroline Wozniacki måtte bruge næsten to timer på at komme fra sin lejede bolig nær Wimbledon-anlægget til den olympiske by.

Selv om der er indført særlige olympiske vejbaner på de trafikale hovedårer, så kan det alligevel ikke undgås, at trafikken klumper sammen.

Derfor opfordrer den danske OL-chef Jesper Frigast Larsen atleterne til at tage af sted i god tid.

- Vores råd er ikke at vente, til den sidste bus afgår, så man ikke bliver stresset, hvis der opstår forsinkelser undervejs, siger han.

- Jeg har flere gange tidligere set atleter halse afsted efter bussen, og jeg forstår ikke rigtigt, at man vil risikere at komme for sent, når man har brugt flere år på at kvalificere sig til OL, siger Frigast.

I de kommende dage er det specielt bueskytterne, der kan komme i klemme, fordi deres konkurrencer kolliderer med cykelløbene, der lægger beslag på en del veje i det indre London og dermed presser trafikken udad.

Organisationskomitéen har taget konsekvensen af de trafikale problemer og stillet et helt hotel til rådighed for badmintonspillerne, der konkurrerer i Wembley Arena i Londons nordvestlige udkant.

Dermed slipper de for at køre frem og tilbage til OL-byen - en tur, der i bedste fald tager 85 minutter, men altså kan blive meget længere, hvis vejene stopper til.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.