OL-dansker nulstillede sin roning: Vinden var ekstrem

Fie Udby Erichsen tog andenpladsen i sit indledende heat i singlesculler ved OL og er klar til kvartfinalen.

Fie Udby Erichsen Foto: Scanpix/Jeff Pachoud

Fie Udby Erichsen Foto: Scanpix/Jeff Pachoud

Den danske roer Fie Udby Erichsen kvalificerede sig lørdag til kvartfinalen i singlesculler ved OL i Rio.

Danskeren sluttede som nummer to i sit indledende heat, hvor de tre bedste roere gik i kvartfinalen, mens de tre dårligste skal ud i opsamlingsheat.

- Jeg fik en fin start. Men så kunne jeg mærke, at vejret blev værre og værre. Jeg var nødt at ro noget langsommere, hvis jeg skulle holde min kadence og komme igennem uden at føle, at jeg faldt i vandet.

- Jeg var nødt til at nulstille, og til sidst blev det bedre igen. Jeg fik min andenplads og er direkte i kvartfinalen, og det er jeg super glad for, siger Fie Udby Erichsen.

Bølgerne klaskede ind mod båden, og det var vanskeligt at ro. Fie Udby Erichsen beordrede også en argentiner væk, fordi hun begyndte at ro væk og ind i danskerens bane.

- Det var en rigtig svær dag. Hvis forholdene var sådan, ville jeg ikke tage ud at træne. Så ville jeg sætte mig ind i romaskinen.

- Senere på dagen er der nogle store både, der kommer. Eksempelvis vores letvægtsfirer. Om den kan holde sig oven vande kan jeg blive i tvivl om. Det er helt ekstremt, siger Fie Udby Erichsen.

Og dagene fremadrettet bliver formentlig tilsvarende vanskelige.

- Vi har jo haft de her dage tidligere, så det er nok en af de mere normale dage hernede. Der er helt fladt, når vi kommer om morgenen, og så lige pludselig er helvede løs. Så blæser det helt vildt, forklarer hun.

Amerikanske Genevra Stone vandt foran Fie Udby Erichsen, efter at amerikaneren næsten førte fra start til slut på de 2000 meter.

Den danske OL-sølvvinder fra London for fire år siden roede fra bane fem i det urolige vand, som ikke er optimalt for hende, da hun sidste efterår blev opereret i den ene underarm.

Danskeren fik en god start, og efter 500 meter lå hun nummer to efter Genevra Stone, der havde tre sekunders forspring. 500 meter senere var hun omkring otte sekunder foran danskeren.

Målet var en plads blandt de tre første, og Fie Udby Erichsen doserede kræfterne, men hun roede sig alligevel tættere på Stone i en ganske tæt afslutning.

På de sidste 1000 meter hentede Fie Udby Erichsen syv sekunder på amerikaneren, men det var akkurat ikke nok til heatsejren.

Danskeren vandt OL-sølv for fire år siden i London.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.