OL-favorit rejser sig fra choknederlag på isen

De russiske ishockeyherrer bankede Slovenien 8-2 og holder liv i chancerne for at nå semifinalerne i Sydkorea.

De "olympiske atleter fra Rusland" slog fredag Slovenien med 8-2 og rejste sig dermed fra et åbningsnederlag til Slovakiet i den første gruppekamp ved vinter-OL. Foto: Reuters/Grigory Dukor

De "olympiske atleter fra Rusland" slog fredag Slovenien med 8-2 og rejste sig dermed fra et åbningsnederlag til Slovakiet i den første gruppekamp ved vinter-OL. Foto: Reuters/Grigory Dukor

De russiske guldfavoritter rettede fredag op på en skidt start i den olympiske ishockeyturnering i Sydkorea.

Det skete med en overbevisende sejr på 8-2 over Slovenien.

Russerne revancherede dermed åbningsnederlaget til Slovakiet og viste, at man alligevel skal regne med dem i Pyeongchang.

Det begyndte alligevel en anelse nervøst mod slovenerne, der holdt stand i de første 18 minutter af første periode. Herefter lynede russerne to gange inden for 22 sekunder, og så blev Slovenien ellers kørt over.

Fire scoringer i anden periode blev fulgt op af yderligere to i tredje periode.

Kiril Kaprizov nettede tre gange for russerne, mens Ilya Kovalchuk scorede to.

De mange russiske KHL-stjerner stiller ikke op under det russiske flag i Pyeongchang, da Rusland er udelukket fra legene på grund af landets problemer med doping.

I stedet stiller russerne op under navnet "olympiske atleter fra Rusland".

Da den nordamerikanske NHL ikke har frigivet spillere til OL-turneringen, savner flere lande deres topspillere. På papiret har russerne derfor også det langt stærkeste hold i Sydkorea.

I den sidste gruppekamp venter USA på russerne. Amerikanerne rejste sig fredag fra et åbningsnederlag til Slovenien, da Slovakiet blev besejret med 2-1.

USA og russerne mødes lørdag i den sidste spillerunde i gruppe B, hvor blot et enkelt hold er garanteret en plads i semifinalerne.

Den bedste toer på tværs af de tre grupper får også en plads i semifinalerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.