OL flytter Danmark Rundt til lige efter Touren i 2016

Cykelløbet Post Danmark Rundt klemmes ind i hullet mellem Tour de France og OL næste år. Løbsdirektør jubler.

Næste års OL i Brasilien afvikles fra 5. til 21. august, og det har givet problemer for Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt, der normalt køres i den periode. Nu er problemet løst.

- I første omgang var planen at afvikle Post Danmark Rundt efter de olympiske lege, men nu er det i samarbejde med Den Internationale Cykelunion (UCI) lykkes at få terminen fra onsdag den 27. til søndag den 31. juli.

- Altså lige efter afviklingen af Tour de France og med finale seks dage før landevejsløbet ved OL, hedder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union (DCU).

Løbsdirektør Jesper Worre jubler over den nye termin - midt mellem verdens største cykelløb - og verdens største sportsbegivenhed.

- Denne løsning er noget nær optimal for os. Vi ligger lige efter Tour de France og vil fungere perfekt som sidste forberedelsesløb op til OL i Rio.

- Eksempelvis har det danske landevejshold planlagt at rejse mandagen efter, at vi slutter søndag 31. juli på Frederiksberg.

- Derfor er jeg også overbevist om, at vi kommer til at præsentere et verdensklassefelt på de danske landevej om godt ti måneder, siger Jesper Worre i pressemeddelelsen.

Post Danmark Rundt 2016 bliver udgave nr. 26.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst