Udland

OL giver rekordstor flytrafik i lufthavne

Luftrummet over London bliver fyldt til bristepunktet, når sportsfolk og statsoverhoveder ankommer til OL.

OL giver rekordstor flytrafik i lufthavne

OL i London betyder, at lufthavnene i Sydøstengland kommer til at opleve flere starter og landinger end nogensinde før. Der ventes 240.000 ekstra passagerer med rutefly og 3000 flere privatfly end normalt i de 31 dage, OL varer.

Den samlede flytrafik i luftrummet bliver øget med seks procent - mere end de ellers travle lufthavne i London og det sydøstlige England nogensinde har prøvet før.

Det oplyser rådgivningsfirmaet Atkins, der samarbejder med de britiske transportmyndigheder om at planlægge nye flyveveje i det tætpakkede luftrum.

- Flyruter vil blive omlagt, ligesom regionale lufthavne i hele Sydøstengland vil skulle aflaste de vanlige lufthavne i London, siger lufthavnsspecialist Mike Pearson fra Atkins i en pressemeddelelse.

De olympiske og paraolympiske lege forventes at trække 70.000 sportsfolk, sponsorer og ledere samt 600.000 tilskuere.

Den travleste rejsedag ventes at blive mandag den 13. august - den dag, OL's afslutningsceremoni finder sted. Da forventes 200 ekstra afgange fra de fem primære lufthavne i London-området. Men de rejsende skal nok komme frem, lover Atkins.

- Vores arbejde viser, at Londons lufthavne har tilstrækkelig kapacitet og fleksibilitet til at kunne håndtere store begivenheder som de olympiske lege, siger Mike Pearson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.