Stofmisbrug

OL-guldvinder indrømmer narkomisbrug

Matamfetamin har været en del af dagligdagen for Matthew Mitcham

SYDNEY:Den australske OL-guldvinder i udspring Matthew Mitcham erkender nu, at han har været afhængig af det ulovlige stof metamfetamin.

Matthew vandt guld i udspring fra 10 meter ved de olympiske lege i Beijing, hvor han fik den højeste score i OL-historien. Han stod også i spidsen for det australske udsprings-hold under sommerens lege i London, men her kvalificerede han sig ikke til finalen.
I en ny bog afslører Mitcham, at han i længere tid har døjet med lavt selvværd og depression - psykiske problemer, som har sendt ham ud i et narkomisbrug.
- Jeg tog det for at få mig til at tænke på noget andet og for at få det bedre med mig selv, siger 24-årige Mitcham ifølge The Sydney Morning Herald.
Bogen bliver udgivet på mandag, og heri fortæller udspringsstjernen, at han allerede tidligt i sin karriere gik meget på natklubber, slog sig løs på drukture og tog stoffer.
I 2006 forlod han sporten. Men allerede seks måneder senere vendte han tilbage under en ny træner - et samarbejde, der endte med en OL-guldmedalje i 2008.
På trods af sin succes - herunder fire sølvmedaljer ved Commenwealth Games i New Delhi i 2010 - var han stadig plaget af dårligt selvværd, som blevet forværret af skader. Han begyndte at ryge metamfetamin for at forbedre sit humør, fortæller han.
Mitcham har nu søgt hjælp for at få bugt med narkomisbruget.
/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.