OL-holdets superplaymaker: Tæt på at droppe landsholdet

Morten Olsen var tæt på at stoppe på landsholdet, inden Gudmundur Gudmundsson blev ansat som landstræner.

Morten Olsen Foto: Scanpix/Javier Soriano

Morten Olsen Foto: Scanpix/Javier Soriano

Playmakeren Morten Olsen har ført sig frem som den helt store positive overraskelse på håndboldlandsholdet, der vandt OL-guld med finalesejren over Frankrig, men det var meget tæt på, at det aldrig var kommet så vidt.

Olsen var nemlig på nippet til at stoppe sin karriere i rødt og hvidt, efter at tidligere landstræner Ulrik Wilbek havde sendt ham langt ud i landsholdskulden.

Kun på grund af Gudmundur Gudmundssons vedholdende overtalelsesforsøg, gav han landsholdet en chance mere.

- Jeg havde fået at vide, at jeg ikke kom med mere. Men så blev Gudmundur ansat, og han ringede og sagde, at han gerne ville have mig med, siger Morten Olsen.

- Jeg må indrømme, at jeg spurgte, om han havde mening med, at jeg skulle med, for min lyst til at tage af sted med landsholdet var ret lille. Jeg gad ikke tage med og blive sat af igen. Det havde jeg brugt for meget tid på.

- Han kunne selvfølgelig ikke love mig noget, men han ville meget gerne have mig med, så jeg endte med at give det chancen, forklarer playmakeren.

En brækket næse forhindrede hans slutrundedebut ved VM i Qatar for halvandet år siden, og først ved OL har den 31-årige Hannover-spiller fået vist sine evner på landsholdsniveau.

- Der har været mange dygtige spillere til min plads, så jeg har aldrig været bitter over, at jeg ikke har fået chancen. Men det har da været træls, når man ved, at man godt kan.

- Jeg er virkelig glad og stolt over, at jeg kunne vise alle i Danmark og alle vores søde eksperter, at jeg er god nok, selv om jeg er blevet dømt ude i ti år, lyder det fra Morten Olsen.

Tilsyneladende havde også Ulrik Wilbek mistet troen på, at Morten Olsen kunne etablere sig som landsholdsprofil.

- Han sagde på et tidspunkt, at jeg foreløbig ikke ville blive udtaget. Det var efter en periode, hvor jeg spillede halvsvingende, når jeg endelig var med landsholdet.

- Selv syntes jeg jo, at det var fordi, at jeg ikke fik så mange chancer og blev sat ind hovedkulds i et kvarter, hvor jeg helst skulle lave en milliard mål, husker Morten Olsen.

Han mener, at Gudmundur Gudmundsson skal hyldes for at træffe flere rigtige afgørelser op mod OL.

- Der var mange, der sagde at han var skør, da han tog mig med. Man han så rigtigt. Han valgte også kun at tage to fløjspillere med. Det var også rigtigt. De beslutninger, han har taget op til OL, har været rigtige.

- Inden finalen fokuserede han ikke så meget på taktikken, men mere på at få os til at tro på, at det kunne lade sig gøre. Det er nok det sværeste mod Frankrig. Han kom helt ind i hovedet på os, siger Morten Olsen.

Playmakeren spillede en nøglerolle og bidrog med fire mål i finalesejren på 28-26.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.