OL-kontrakt tillader Tokyo at udskyde sommerlegene

Skulle coronavirusset umuliggøre OL-afholdelse i juli og august, kan det skubbes til senere på året.

Det kan godt komme på tale at rykke OL i Tokyo nogle måneder, såfremt udbruddet af coronavirus forhindrer afholdelse efter planen i juli og august. (Arkivfoto)

Det kan godt komme på tale at rykke OL i Tokyo nogle måneder, såfremt udbruddet af coronavirus forhindrer afholdelse efter planen i juli og august. (Arkivfoto)

TOKYO:Der er stadig små fem måneder til OL-åbningen i Tokyo, hvor arrangørerne fortsat tror på, at legene kan afvikles som planlagt trods det verserende coronavirusudbrud.

Men skulle det ske, at virusset ender med at forhindre OL-afviklingen til sommer, så er der kontraktligt mulighed for at rykke begivenheden.

Det siger Seiko Hashimoto, OL-minister i Japan.

- Kontrakten lyder, at legene skal afholdes i 2020. Det kan godt tolkes som om, der er mulighed for en udsættelse, siger han ifølge Reuters.

Indtil videre holder både OL-arrangøren og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) fast i, at sommer-OL afvikles som planlagt med start 24. juli.

Chefen for verdenssundhedsorganisationen WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, siger, at det vil være for forhastet at tage en beslutning om at udskyde eller aflyse OL på nuværende tidspunkt.

- Det er for tidligt at tage en beslutning om det nu. Jeg har stor tiltro til de japanske arrangører, siger han ifølge nyhedsbureauet dpa med henvisning til landets indsats mod at forhindre spredning af coronavirusset.

WHO-bossen har også været i kontakt med IOC-præsident Thomas Bach for at tale om OL og coronavirus.

Ud over Kina, hvor coronavirusset menes at stamme fra, er Japan blandt de lande, som har flest konstaterede tilfælde af sygdommen.

Mange sportsgrene er påvirket af virusudbruddet, fordi turneringer, kampe og stævner i mange lande har måttet udskydes eller aflyses.

Flere af dem fungerede som en del af kvalifikationen til OL, hvor virusset allerede har haft indflydelse på de kommende lege i Tokyo.

I weekenden blev Tokyo Marathon gennemført, men i stedet for i alt 30.000 løbere som vanligt, var det kun de få hundrede eliteløbere, som fik lov til at stille op for at mindske smitterisikoen. Ligesom der var mennesketomt på store dele af ruten.

På verdensplan har mere end 3000 mennesker mistet livet på grund af coronavirus. Langt størstedelen af ofrene er kinesere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.