OL-nedtur og snæver VM-sejr: Tre markante svenskerkampe

De seneste tre vigtige landskampe mod Sverige har budt på både succes og fiasko. Alle har været jævnbyrdige.

René Toft Hansen husker tydeligt OL-kvartfinalen mod Sverige i 2012, hvor svenskerne tog en overraskende sejr. Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

René Toft Hansen husker tydeligt OL-kvartfinalen mod Sverige i 2012, hvor svenskerne tog en overraskende sejr. Foto: Scanpix/Søren Bidstrup

Danmark og Sverige tørner fredag aften sammen i semifinalen ved håndbold-EM i den 233. kamp mellem de to nationer.

Selv om Danmark har haft et godt tag på Sverige i de seneste 15 år, har svenskerne et par gange været et dyrt bekendtskab.

Her er de seneste tre betydende landskampe mellem de to nationer - fortalt af spillerne selv.

* OL 2012: Danmark-Sverige 22-24 (kvartfinale):

René Toft Hansen: - Af alle mine landskampe mod Sverige er det den, jeg husker bedst. Og det er bestemt ikke for det gode.

- Det var den modstander, vi havde håbet på at få, og vi var måske begyndt at tænke videre, for vi havde aldrig haft problemer med Sverige. Vi leverede en rigtig dårlig indsats.

- Det var en kæmpe fejl, at vi måske kiggede for langt frem eller undervurderede dem. Den fejl laver vi ikke fredag. Mange siger, at det er en drømmemodstander, men det er en semifinale, og alt kan ske.

* EM 2016: Danmark-Sverige 28-28 (mellemrunde):

Henrik Toft Hansen: - Vi skulle bruge to point i de sidste to mellemrundekampe for at komme i semifinalen, men vi fik kun et point mod Sverige.

- I sidste ende stod vi og manglede et point, og det kunne vi godt have fået mod dem. Det var meget tæt, og det kan det let blive igen.

* VM 2017: Danmark-Sverige 27-25 (indledende):

Jannick Green: - Personligt har jeg ikke spillet så mange kampe mod Sverige, men den kamp husker jeg meget tydeligt. Jeg så nemlig det hele fra udskiftningsbænken uden at komme i kamp.

- Vi var i problemer, og det var meget, meget tæt. Niklas Landin stod helt fremragende, og Hans Lindberg afgjorde det i de sidste sekunder, hvor han vist var nede i feltet, før han slap bolden.

- Den kan være et forvarsel for, hvor tæt det bliver denne gang også.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.