OL-sensation ligeglad med dopingmistanke

Den kinesiske svømmer Ye Shiwen understreger, at hendes fantomtider skyldes hård træning og ikke doping.

OL-sensation ligeglad med dopingmistanke

Den 16-årige svømmer Ye Shiwen har reageret med knusende ro på spekulationerne om, at hendes imponerende præstationer ved OL i London skulle være opnået ved hjælp af forbudte stoffer.

Kineseren, der skar et sekund af verdensrekorden, da hun vandt 400 meter medley, siger, at dopinganklagerne blot motiverer hende yderligere.

- Jeg er hverken sur eller trist over det, medierne siger om mig. Jeg tager det roligt, men det giver mig mod på at vise, hvad jeg kan, siger Ye Shiwen ifølge AFP.

Flere topfolk i svømmeverdenen har meldt sig i koret af folk, der stiller sig tvivlende over for, om den unge kinesers tider er opnået på legal vis.

Forleden sammenlignede direktøren i svømmetrænernes internationale sammenslutning, John Leonard, Ye Shiwens medleyløb med noget, man så i Østtyskland i 1970'erne og 1980'erne.

- Vi skal passe på med at anklage hende for doping, men det lignede lidt de gamle DDR-tider, sagde John Leonard til The Guardian.

Efter Murens fald er den systematiske doping af idrætsudøvere i DDR veldokumenteret. Også Kina har haft sin del af dopingskandaler de seneste årtier, men Ye Shiwen bliver ikke endnu en i rækken, siger hun selv.

- Jeg træner to og en halv time hver morgen, to og en halv time hver eftermiddag, og jeg har trænet i ni år.

- Jeg tror, at alle kan opnå deres mål. I mit hoved kan alle være et geni. I andre lande har folk vundet adskillige medaljer, og ingen har sagt noget om dem, så hvorfor skal de sige sådan noget om mig, spørger Ye Shiwen.

Siden sin imponerende verdensrekord i 400 meter medley har det unge svømmefænomen også sat to olympiske rekorder på vej mod guldet på den halve distance.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.