OL-sølv sikrer duo titlen som årets badmintonspiller

Mathias Boe og Carsten Mogensen kåres som årets badmintonspiller efter OL-sølv og sejr i Super Series-finalen.

OL-sølv sikrer duo titlen som årets badmintonspiller

2012 har været et stort dansk badmintonår med to olympiske medaljer og en lang række sejre i internationale topturneringer kronet med to titler ved de nyligt afholdte Super Series-finaler i Kina.

Det flotte danske badminton-år skyldes ikke mindst herredoublen Mathias Boe og Carsten Mogensen, som fredag aften i fællesskab blev kåret som årets danske badmintonspiller i forbindelse med invitationsturneringen Copenhagen Masters.

Duoen vandt tidligere på året OL-sølv i London, og et samlet set flot 2012 var nok for duoen til at distancere mixeddoublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen samt den unge herresingle Viktor Axelsen i kapløbet om at blive årets spiller.

Boe og Mogensen blev også kåret som årets spiller i 2010, og akkurat som karrierens mange triumfer på banen er også prisen som årets danske badmintonspiller i høj kurs.

- Vi er selvfølgelig stolte af at vinde prisen. Det viser, at vi har gjort det godt, og hvert år, vi spiller, går vi efter denne pris, for det betyder, at vi er med helt fremme, siger Carsten Mogensen i en pressemeddelelse.

- Vi har vundet nogle gode sejre i år og leveret nogle gode resultater, og så er det selvfølgelig rart, når der følger en pris med, uddyber han.

Det er en omfattende afstemning, der sender prisen ned i Boe og Mogensens badmintontasker.

Det er blandt andet brugerne på badminton.dk og tv2sport.dk, landsholdsspillerne, Team Danmark, Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og landstræneren, der har stemt.

Carsten Mogensen og Mathias Boe slutter 2012 som førende på verdensranglisten.

Ved fredagens herredouble-finale i Copenhagen Masters måtte Mathias Boe dog melde afbud med sygdom, og Mogensen fik i stedet Mads Pieler Kolding som makker. Kolding og Mogensen vandt finalen.

Prisen som årets komet i dansk badminton i 2012 blev vundet af Rasmus Gemke fra Aarhus AB. Den 15-årige komet får prisen og en check på 5000 kroner.

De seneste 10 års vindere af titlen som årets danske badmintonspiller:

2012 - Mathias Boe/Carsten Mogensen

2011 - Joachim Fischer/Christinna Pedersen

2010 - Mathias Boe/Carsten Mogensen

2009 - Thomas Laybourn/Kamilla Rytter Juhl

2008 - Tine Rasmussen

2007 - Tine Rasmussen

2006 - Jens Eriksen/Martin Lundgaard

2005 - Thomas Laybourn/Kamilla Rytter Juhl

2004 - Jens Eriksen

2003 - Jonas Rasmussen og Lars Paaske

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.