OL-vinder og Zebra-taber får dopingstraf

Den tidligere OL-guldvinder Shawn Crawford har fået to års karantæne for ikke at give sine whereabouts.

OL-vinder og Zebra-taber får dopingstraf

Det er nogle år siden, at Shawn Crawford senest har skabt store resultater på løbebanen, men derfor skal man alligevel indlevere sine whereabouts til antidopingmyndighederne.

Det har den amerikanske sprinter, som vandt OL-guld på 200-meter ved legene i 2004, nu lært på den hårde måde.

- Crawford har ikke levet op til kravene omkring whereabouts, og han har fået tre advarsler i løbet af en 18 måneder lang periode, skriver den amerikanske antidopingmyndighed Usada i en pressemeddelelse.

Shawn Crawford har ud over at løbe gjort sig bemærket ved at løbe mod en giraf og en zebra i 2003. Han vandt over giraffen og tabte til zebraen.

En eliteatlet i testgruppen hos det amerikanske atletikforbund står til straf på linje med en positiv dopingprøve, hvis vedkommende får tre advarsler i løbet af halvandet år.

Den 35-årige løber fra Californien har været del af antidopingmyndighedernes testgruppe fra 2001 og frem til starten af 2013.

Crawford vil blive frataget alle resultater fra 17. november 2012, hvilket var datoen for hans tredje advarsel.

Amerikaneren har senest vundet medaljer på højeste internationale niveau i 2008, da han fik sølv på 200-meter-distancen ved OL i Beijing.

Sølvmedaljen fik han dog først senere, da det blev besluttet at diskvalificere to løbere, som var løbet uden for deres baner. Crawford forærede efterfølgende sin sølvmedalje til Churandy Martina fra De Nederlandske Antiller.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.