Oldemor på arbejde

Det er de færreste børn, der bliver født, mens oldemor stadig er på arbejdsmarkedet

Britta Poulsen med sit oldebarn Vida Kold. Det var tæt på, at hun havde været på arbejde på fødegangen, da oldebarnet blev født. 	Privatfoto

Britta Poulsen med sit oldebarn Vida Kold. Det var tæt på, at hun havde været på arbejde på fødegangen, da oldebarnet blev født. Privatfoto

AALBORG:Ikke alle børn når at lære deres oldemor at kende. Men lille Vida Kold har både oldemor og tipoldemor. Det var endda lige før, at oldemor Britta var på arbejde på fødegangen, da Vida blev født 22. august.


Britta Poulsen arbejdede på daværende tidspunkt som social- og sundhedsassistent på fødegangen på Aalborg Sygehus.
- Jeg havde overvejet, at det kunne ske, at jeg ville være på arbejde under fødslen, fortæller hun.

Nattevagt med besøg

Den 22. august startede hendes vagt klokken 23, men allerede ved middagstid blev barnebarnet indlagt med veer. Det endte med kejsersnit, og oldebarnet kom til verden, inden Britta Poulsen trak i kitlen.


Men hun havde god mulighed for at hilse på det nye familiemedlem under nattevagten og de følgende dage, mens den lille familie var indlagt på sygehuset.

- Jeg kunne jo lige stikke hovedet ind og hilse på, hver gang jeg alligevel kom forbi. Det var rigtig dejligt, siger hun.

Frisk familie

Familien tæller nu fem generationer. Udover mormor på 43 år og oldemor på 65 år, har Vida Kold også en tipoldemor på 82.


- Det er jo lidt sjovt, at vi er fem piger i lige linje. Ja, nogle af os har jo været tidligt ude. Min mor var kun 16, da hun fik mig, så mine forældre måtte have kongebrev for at blive gift, siger Britta Poulsen.

Tipoldefar lever skam også stadig, og Vida har også en tipoldemor på sin morfars side. Så det er en stor familie, der samles den 18. november, når Vida skal døbes

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk