Ole Sohn: Jeg løber ikke fra ansvaret

Den tidligere vækst- og erhvervsminister kalder artikler om Moskvapenge for 'kampagnejournalistik'.

Ole Sohn: Jeg løber ikke fra ansvaret

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) afviser beskyldninger om personligt at have modtaget Moskva-penge som ren kampagnejournalistik og tilsvining fra Jyllands-Postens side.

Det sker over for Kristeligt Dagblad, der har haft en email-korrespondance med Ole Sohn, efter en tidligere højtstående sovjetisk rådgiver i Jyllands-Posten søndag hævder, at Sohn personligt modtog store pengebeløb fra centralkomitéen i Moskva.

Men den nyligt afgåede minister afviser anklagerne.

- Jeg løber ikke fra ansvaret. Jeg har påtaget mig det fulde ansvar for det, DKP gjorde i min formandstid. Jeg er den eneste tidligere kommunistformand, der åbent har fortalt om, at Moskva sendte penge - også til DKP - i min tid.

- Det har jeg taget ansvar for. Jeg tog for mere end 20 år siden afstand fra DKP, og jeg har, Gud ved hvor mange gange, beklaget, skriver han i en mail til Kristeligt Dagblad mandag.

På spørgsmålet, om hvorvidt han afviser at have modtaget pengene personligt, svarer SF'eren:

- Det har jeg svaret på i kronikken i Berlingske.

Ole Sohn henviser til sin kronik "DKP-tiden var en fejl" i Berlingske fra december sidste år. Heri vedstår han uden omsvøb, at DKP modtog penge direkte fra Moskva, og han fortæller, hvordan transaktionerne foregik i lukkede kredsløb.

Han afviser i kronikken, at have modtaget penge personligt.

Om søndagens artikler i Jyllands-Posten skriver Ole Sohn til Kristeligt Dagblad:

- Jeg har vel snakket med JP mere end 20 gange gennem de seneste 21 år (om tiden som DKP-formand, red.). Men kampagnejournalistik er man magtesløs overfor. De lagde først en besked på min telefonsvarer kort før deadline.

- Jeg var til bedsteforældredag i mit barnebarns vuggestue, og det prioriterede jeg altså højere end endnu en gang at skulle svines til i JP. Forskellen på den nye omgang og den, de bragte sidste år, er blot længden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.